ANTE ČAČIĆ ISTIČE

Dežurni pljuvači koji su plaćeni neka nastave tako

Srijeda, 14. lipnja 2017. 22:23 Napisao/la  SC

U hrvatskoj struci nisam naišao na našeg stručnjaka koji je našao kritiku na moj rad, kaže Čačić


Ante Čačić priznao je pogreške u pripremi utakmice protiv Islanda na koraju koje je hrvatska reprezentacija doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za SP 2018.

- Ne osjećam se bajno. Utakmica je nepovratno iza nas, moramo se okrenuti budućnosti. Sama je utakmica i mene i kod svih onih koji vole nogomet, iznenadila. Nismo očekivali ni priželjkivali ovo, očekivali smo nešto sasvim drugo. Odigrali smo najlošiju utakmicu otkako sam ja na čelu. Svaki duel je bio njihov, oni su bili hitriji i brži, na kraju smo primili nesretan gol.  Očito da nisam pogodio pravu postavu protiv Islanda. Dodao sam veznjacima Kovačića jer je bio svjež, on je dobar s Lukom i Badeljom u komunikaciji, ideja je bila da s njima stabiliziramo igru, da imamo kontroliranu igru iz koje će se pripremiti završnica Kaliniću. Nisam imao neki bajan izbor na klupi oko veznjaka. Kroz cijelu sam utakmicu očekivao da će ući u utakmicu i da će se dizati, to se nije dogodilo. Danas smo prvi u grupi, imamo još 4 utakmice, duboko sam uvjeren da ćemo naći svoj put do Rusije. Nisam čovjek koji traži alibije imali smo i utakmice bez gledatelja. Držim da imamo roster u koji se možemo pouzdati, ali činjenica je da su nam neki igrači često falili. Nisam nikad tražio alibi, ali to utječe na standardnost ekipe i određen automatizam. Reprezentacija nije vođenje kluba. Ti susreti su gdje svaku utakmicu trebaš izvući maksimum, niti u jednoj nismo bili inferiorni. Kad se vidjelo da momčad ima kontakt sa mnom, onda se treneru traže greške. Ja taj posao radim 30 godina, pitajte sve klubove da li je Ante Čačić imao igru, uz mene su igrači rasli. U hrvatskoj struci nisam naišao na našeg stručnjaka koji je našao kritiku na moj rad. Dežurni pljuvači koji su plaćeni za to neka nastave tako, rekao je Čačić za 24sata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.