Ante Čačić: Nešto ćemo mijenjati u načinu igre, vesele me derbiji bez repova

Ponedjeljak, 21. ožujka 2016. 14:46 Napisao/la  SC

 Sada ćemo vidjeti možemo li s ovim igračima odgovoriti svim zahtjevima naše igre, kaže Čačić pred utakmice protiv Izraela i Mađarske


Ante Čačić održao je konferenciju za novinare uoči prijateljskih utakmica s Izraelom (23. ožujka) i Mađarskom (26. ožujka).

- Marko Pjaca je otpao zbog ozljede, novog igrača nisam zvao. Odlučili smo se za manji broj igrača, želim da svi igrači u ove dvije utakmice dobiju određenu minutažu. Želimo dobiti spoznaje kao što smo ih dobili nakon Rusije. Veseli me da u novom dresu nastupamo u Osijeku, tamo gdje smo sjajno prihvaćeni, gdje se odlično osjećamo. Tamo vlada posebna toplina, reprezentacija je uvijek tamo dočekana s posebnom toplinom. Učinit ćemo sve da prezentiramo svoju kvalitetu. Nama je rezultat uvijek u prvom planu, njemu se moramo prilagoditi. Naša je tenzija napraviti sve da uhvatimo dvije pobjede. A onda ćemo vidjeti kakav je učinak igrača. Već smo konstatirali da lijeva strana obrane još nije standardizirana. Ostali smo bez Pivarića, a sada nisam zvao igrače koji su konkurirali za te pozicije. Sada ćemo vidjeti možemo li s ovim igračima odgovoriti svim zahtjevima naše igre. No, nešto ćemo pokušati mijenjati i u samom sustavu igre, tu ćemo dobiti neke nove odgovore. Koje promjene? Ne bih sada otkrivao, vidjet ćete sve na utakmici, kaže Čačić.

O Izraelu i Mađarskoj izbornik nije previše govorio:

- Svaka momčad ima svoju težinu, tako i ove dvije reprezentacije. Mađarska je također na Europskom prvenstvu, puno ulaže u nogomet, infrastrukturu što kod nas nije slučaj. Čak se bojim da nas ne preteknu u dogledno vrijeme, sada su svjetlosnim godinama ispred nas što se tiče uvjeta. Izrael sigurno u Osijek dolazi motiviran, vidio sam da je njihov izbornik pozvao puno iskusnih igrača. Moramo tim dvobojima pristupiti na pravi način, rekao je Čačić i prokomentirao derbi Hajduka i Dinama:

- Veseli me da smo gledali kvalitetan hrvatski derbi, da je Hajduk stigao do vrijedne pobjede što je dobro za našu ligu. Bitno je da neizvjesnost traje što duže, tako i igrači drže tenziju do kraja. Imamo reprezentativce u Dinamu, Hajduku i Rijeci, bitno je da oni do kraja sezone budu u pravoj formi. No, najbitnije je što smo gledali dva derbija bez ikakvih repova, zaključi je Čačić.