Ante Čačić: Civlizacijsko je pitanje da Hrvatska napokon dobije pravi stadion

Nedjelja, 03. rujna 2017. 18:37 Napisao/la  SC
Ante Čačić
Ante Čačić



Ante Čačić ne može biti zadovoljan igrom u zadnjim dvjema utakmicama u kvalifikacijama.

Igračima se ne može zamjeriti na pristupu u utakmicama protiv Islanda i Kosova, ali nastup nije bio dobar u objema utakmicama.

Jedina je razlika što je Hrvatska izgubila od osrednjeg Islanda i pobijedila slabo Kosovo:

- Važni su bili samo bodovi, moramo biti zadovoljni jer igrali smo u dva dijela, a nije se lako pripremati dvaput za istog protivnika. Koji je defenzivno čvrst, ima jaku kontru. Da smo ranije zabili gol, bilo bi lakše, ali i ovako je bilo više nego zasluženo. Sad smo, neću reći u oštetećeni, ali Turska ima dan više odmora. No, naći ćemo način da budemo na nivou, da se vratimo u najmanju ruku neporaženi. Skupina je neregularna, mi ćemo sada biti dosta umorniji, igrati dvije utakmice u 55 sati. To je teško, ali to je viša sila. Po onome što sam čuo, moramo odigrati u Turskoj, napraviti sve da budemo odmorni. Imat ćemo jedan trening na njihovom terenu, čisto rekuperacijskog karaktera, kazao je Čačić.

Finska je pobjedom protiv Islanda napravila uslugu Hrvatskoj:

- Hrvatska sama sebi radi uslugu, ide nam na ruku Finska, ali ide i Ukrajini, Turskoj, tako da nam nitko ne radi uslugu nego sve rade da nas sapletu. A ovi igrači su isključivo svojim zaslugama napravili sve. U Turskoj nas čeka prekrasan nogometni ambijent, s kakvim se mi u Hrvatskoj ne možemo podičiti. Ovakvi igrači koji igraju za Hrvatsku zaslužuju bolji komfor, čestitam svakome tko je po onoj kiši došao bodriti Hrvatsku. A mi smo valjda jedina reprezentacija skupine koja nema uvjete i infrastrukturu za 21. stoljeće! Mi nemamo priliku dati navijačima da navijaju za svoje ljubimce. Mi ne igramo u istim uvjetima kao ostale momčadi, a i civlizacijsko je pitanje da Hrvatska napokon dobije pravi stadion, zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.