Ante Čačić bolji od Slavena Bilića i Ćire Blaževića, jedini bez poraza u prvih 18 utakmica

Subota, 14. siječnja 2017. 19:38 Napisao/la  SC

U 18 prvih utakmica Bilić je ostvario više pobjeda od Čačića, ali je doživio jedan poraz (14 pobjeda, 3 remija, 1 poraz)

Iako je hrvatska reprezentacija bila zadnja, Ante Čačić na China Cupu nije doživio prvi poraz u 90 minuta igre otkada je postao izbornik reprezentacije.

Tri poraza u 18 utakmica na klupi hrvatske reprezentacije Čačić je doživio u produžecima i nakon izvođenja jedanaesteraca.

Prvi poraz doživio je protiv europskog prvaka Portugala na EP-u u Francuskoj u produžecima, dva poraza protiv Čilea i Kine na China Cupu doživio je nakon izvođenja jedanaesteraca.

U 18 utakmica Čačić je ostvario 12 pobjeda i 6 remija, pa je i dalje najuspješniji izbornik u povijesti HNS-a u inicijalnoj fazi.

Drugi je Slaven Bilić, koji je drugi i po stažu (65) na klupi iza Ćire Blaževića.

U 18 prvih utakmica Bilić je ostvario više pobjeda od Čačića, ali je doživio jedan poraz (14 pobjeda, 3 remija, 1 poraz).

Treći je legendarni Ćiro Blažević, koji je najduže (72)  sjedio na klupi reprezentacije.

 U prvih 18 utakmica Ćiro je ostvario je 12 pobjeda, 4 remija i doživio 2 poraza.

Težinski koeficijent ostvarenih rezultata nije moguće uspoređivati.

Primjerice, Bilić je jedini poraz (0:3) doživio u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske, a dvaput je pobijedio (2:0, 3:2) Englesku u kvalifikacijama za EP 2008.

Ćiro je jedan poraz (Slovačka, 1:4) doživio u prijateljskoj utakmici s pričuvnom reprezentacijom, drugi poraz (0:1) doživio je od Ukrajine u kvalifikacijama za EP 1996.

U istom razdoblju, pobjedu (2:1) u kvalifikacijskoj utakmici za EP 1996 protiv Italije u Palermu potpisuje pokojni Tomislav Ivić, koji je zamijenio kažnjenog Ćiru Blaževića.

Čačić je sportski najznačajnije pobjede ostvario u skupini na EP 2016 godine protiv Španjolske (2:1) i Turske (1:0).

Evo rezultata ostalih izbornika u prvih 18 utakmica:

Niko Kovač
- 10 pobjeda
- 5 remija
- 3 poraza

Mirko Jozić
- 9 pobjeda
- 6 remija
- 3 poraza

Zlatko Kranjčar
- 9 pobjeda
- 5 remija
- 4 poraza

Otto Barić
- 8 pobjeda
- 6 remija
- 4 poraza

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.