Andrej Ševčenko: Često razgovaram Bobanom, nismo pričali ni o čemu vezanim za utakmicu

Četvrtak, 23. ožujka 2017. 19:15 Napisao/la  SC

Hrvatska je za Ukrajinu uvijek predstavljala veliki izazov, hrvatski su nam nogometaši uvijek bili neugodni suparnici, kaže Ševčenko


Andrej Ševčenko prije službenog treninga u četvrtak odradio je press-konferenciju tijekom koje je najavio  kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Ukrajine u petak:

 Ševčenko je posebn vezan za Zagreb, u dresu ukrajinske reprezentacije debitirao je  25. ožujka 1995. godine u porazu (0:4) od Hrvatske.

- Moram reći da se i ne sjećam tako dobro onoga što je bilo tako davno, ali bih htio reći da nam ovdje nikada nije bilo lako igrati. Hrvatska je za Ukrajinu uvijek predstavljala veliki izazov, hrvatski su nam nogometaši uvijek bili neugodni suparnici. Prošlih smo dana imali vrlo intenzivne treninge, a svakodnevno stanje igrača pratili smo i putem raznih uređaja. Svi igrači su fizički u jako dobrom stanju. Psiholški smo također spremni za vrlo zahtjevnu utakmicu, no sve to još treba pokazati i na terenu. Mi imamo jasne ciljeve, želimo onemogućiti Hrvate već na sredini terena. Planiramo zaigrati visoki presing, dosta toga polažemo u taktičke stvari, kaže Ševčenko koji o Hrvatskoj ima visoko mišljenje:

- Hrvatska je jako dobra momčad s puno sjajnih individualaca, ali i talentiranih igrača. Vaša se reprezentacija posljednjih godina nije puno mijenjala, tek je Darijo Srna napustio ovu momčad. Hrvatska danas ima jako puno izbora, mnoštvo kombinacija oko početnog sastava, za mene ste stvarno vrhunska momčad, smatra Ševčenko.

Na pitanje je li se čuo sa Zvonimirom Bobanom, nekadašnjim suigračem iz Milana, Ševčenko kaže:

- Da, razgovaramo jako često. To su uglavnom prijateljski razgovori, nismo pričali ni o čemu povezanom s utakmicom. U Hrvatskoj imam dosta prijatelja, volim vašu zemlju i sa svima njima sam u redovitom kontaktu, zaključio je Ševčenko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.