Željko Jovanović piše: Michel Platini je više puta tražio pomoć i suradnju Vlade Republike Hrvatske

Srijeda, 12. ožujka 2014. 11:27 Napisao/la  SC

Obavljen je inspekcijski nadzor u HNS-u koji je pokazao izvjesne nepravilnosti, a posebno u nepridržavanju UEFA propisa inkorporiranih u propise Saveza, stoji u Jovanovićevu pismu UEFA-i i FIFA-i

Željko Jovanović poslao je pismo na adrese UEFA-e i FIFA-e. Povod je oštra reakcija krovnih nogometnih organizacija nakon zadnjih nalaza Sportske inspekcije, koja je pronašla anomalije u sustavu licenciranja. UEFA – FIFA traže da se Vlada ne miješa u untrašnji ustroj HNS-a, ministar piše sljedeće:

Ovim putem Vam se obraćamo vezano za Vaše pismo koje ste naslovili na adresu HNS-a 'Vladina intervencija u interne procese Hrvatskog nogometnog saveza', a koje nam je Savez dostavio na znanje. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta smatra neprihvatljivim da se Vladu RH na ovakav način proziva zbog provođenja hrvatskih zakona, te ovim putem iznosimo našu verziju događaja. Naime, više su puta gospodin Michel Platini, kao i njegovi izaslanici, emocionalnim istupima tražili pomoć i suradnju Vlade Republike Hrvatske u cilju iskorjenjivanja protuzakonitih i nepoštenih radnji u i oko hrvatskog nogometa, bilo na terenu, tribinama ili uredima. Kao prvi korak ka uvođenju reda, obavljen je inspekcijski nadzor u HNS-u koji je pokazao izvjesne nepravilnosti, a posebno u nepridržavanju UEFA propisa inkorporiranih u propise Saveza. Ovim putem Vam želimo pojasniti i članak 46. stavak 5. Zakona o sportu koji propisuje koje osobe ne mogu sudjelovati u skupštini, izvršnim tijelima, niti imati ovlasti u zastupanju bilo koje pravne osobe u sustavu sporta u RH, dakle odnosi se na sve sportske saveze i sportske klubove. Da bi dodatno obrazložili poziciju Ministarstva u ovom slučaju, u prilogu Vam dostavljamo Rješenje o inspekcijskom nadzoru u HNS-u s određenim prilozima, te izvod iz Zakona o sportu koji se odnosi na članak 46. stavak 5. , stoji u Jovanovićevu pismu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.