MZOS reagirao: HNS mora poštivati hrvatske zakone, koji nemaju veze s politikom

Ponedjeljak, 10. ožujka 2014. 19:16 Napisao/la  SC

Neumjesno prozivanje Hrvatske Vlade i miješanje u poštivanje hrvatskih zakona od birokrata iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e mora odmah prestati, stoji u reagiranju

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta oglasilo povodom pisma u kojemu FIFA i UEFA upozoravaju da se nitko nema pravo miješati u njihov unutrašnji ustroj. Ministarstvo ističe sljedeće:

Neumjesna uplitanja Vlade u hrvatski nogomet ne mogu prestati, jer ih nikada nije ni bilo. U Hrvatskoj svi sportski savezi, pa i HNS, moraju odmah prestati lažno optuživati Vladu te se početi ponašati u skladu sa Zakonom o sportu i poštovati rješenja Sportske inspekcije. Neumjesno prozivanje Hrvatske Vlade i miješanje u poštivanje hrvatskih zakona od birokrata iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e mora odmah prestati. U dopisu ćemo sve naše tvrdnje potkrijepiti dokazima te ćemo naglasiti da HNS, unatoč tome što se žalio FIFA-i i UEFA-i, mora poštovati Zakone koji nemaju veze s politikom, kako se to zlobno tvrdi, nego samo s objektivnim procjenjivanjem nepravilnosti koje su utvrđene i trebaju se riješiti. Upravo o tome govori Michel Platini, predsjednik UEFA-e, koji uvijek u obraćanju resornim ministrima tvrdi da je jedan od glavnih ciljeva UEFA-ina plana osigurati da se poštuju principi far-playa kako bi se na taj način sačuvala vjerodostojnost europskog i svjetskog nogometa. Smatramo neumjesnim da se Vlada RH proziva i lažno optužuje samo zato što upućuje na poštivanje tih civilizacijskih dostignuća, stoji u priopćenju MZOS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.