KVALIFIKACIJE ZA EP 2024

Marko Pjaca dobio poziv Zlatka Dalića

Ponedjeljak, 30. listopada 2023. 12:13 Napisao/la  SC

Dvije lošije utakmice nisu poljuljale vjeru

Marko Pjaca dobio poziv Zlatka Dalića
Foto: HNK Rijeka/Facebook

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatsku u završnici natjecanja u skupini D čekaju utakmice protiv Latvije u Rigi (18. studenoga) i Armenije u Zagrebu (21. studenoga), a za tu akciju izbornik Dalić pozvao je 23 igrača te uputio devet pretpoziva.

Vatreni trenutno drže treće mjesto u skupini s 10 bodova, isto kao i drugoplasirani Wales, dok je prvoplasirana Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na Euru na koji će se plasirati i druga reprezentacija u skupini. U slučaju da ne uhvati drugo mjesto, hrvatska reprezentacija ima osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija.

- Doveli smo se u situaciju da u skupini više ne ovisimo sami o sebi, no plasman na Euro i dalje imamo u svojim rukama. Naravno, nadamo se izbjeći dodatne kvalifikacije, no nećemo razmišljati o Walesu jer na njihove rezultate ne možemo utjecati. Moramo se isključivo fokusirati na sebe i naše utakmice, odraditi svoj posao maksimalno i uzeti šest bodova kao što smo učinili u rujnu. Razočarali smo u listopadu i sada moramo ponizno, odlučno i zajedno popraviti taj dojam, istaknuo je izbornik Dalić.

- Razumljivo je da nakon dvije loše utakmice malo promijenimo popis i priključimo nekoliko novih igrača koji su to zaslužili svojom formom. Poslali smo i devet pretpoziva, pa ćemo u iduća dva tjedna vidjeti koga još možemo ili trebamo aktivirati, ovisno o zdravstvenom stanju i formi. Nadamo se boljoj medicinskoj slici nego što je bio slučaj u listopadu kako bismo u što boljem sastavu dočekali ove važne utakmice u kojima ćemo, duboko vjerujem, kvalitetno reagirati i pokazati da je listopad bio iznimka. Uostalom, ova ekipa je u posljednjih godinu dana osvojila dvije velike medalje te dvije lošije utakmice nisu poljuljale moju veliku vjeru u našu kvalitetu, mogućnosti i zajedništvo, poručio je izbornik Dalić.

Vatreni će se okupiti 13. studenoga u Zagrebu gdje će trenirati do 17. studenoga i odlaska u Rigu, odakle se vraćaju odmah nakon utakmice protiv Latvije za zagrebački ogled s Armenijom.

Popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.