Ivan Klasnić postao ambasador hrvatske reprezentacije i HNS-a

Četvrtak, 14. prosinca 2023. 14:27 Napisao/la  SC
Ivan Klasnić i Marijan Kustić
Ivan Klasnić i Marijan Kustić Foto: HNS

HNS je objavio sljedeću vijest:

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, sastao se danas u sjedištu Saveza s Ivanom Klasnićem, prilikom čega su dogovorili da proslavljeni hrvatski reprezentativac preuzme ulogu ambasadora hrvatske reprezentacije na predstojećem Euru u Njemačkoj.

Klasnić je prihvatio poziv predsjednika Kustića da tijekom Eura bude ambasador hrvatske reprezentacije i HNS-a. Popularni "Killer" tako će ponovno biti uz Vatrene za koje je nastupio 41 puta i pritom zabio 12 pogodaka. Posebno pamtljiv je onaj protiv Turske u produžecima četvrtfinala Eura 2008., natjecanja na koje je stigao nakon transplantacije bubrega.

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu koji sam sa zadovoljstvom prihvatio te ću s ponosom biti uz hrvatsku reprezentaciju tijekom Eura. Oduševljen sam sa svime što je reprezentacija ostvarila proteklih šest godina pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića te sam uvjeren da ova generacija predvođena Lukom Modrićem i u Njemačkoj može ostvariti veliki rezultat. Znam da će Vatreni imati nevjerojatnu podršku navijača i da nas čeka fantastičan Euro te se radujem prilici da kao ambasador predstavljam našu reprezentaciju i Savez u Njemačkoj, izjavio je Klasnić nakon sastanka s predsjednikom Kustićem.

Kao igrač, Klasnić je ostavio duboki trag u Njemačkoj gdje je karijeru započeo u St. Pauliju, kojem je pomogao izboriti Bundesligu 2001. godine. Potom je prešao u Werder Bremen gdje je bio jedan od ključnih igrača u Werderovom pohodu na dvostruku krunu u sezoni 2003./04., pri čemu je postigao 13 pogodaka te pripremio još 11 za partnera u napadu, Ailtona. Klupsku karijeru zaokružio je u Nantesu, Boltonu i Mainzu.

- Drago mi je što je Ivan prihvatio naš poziv da bude ambasador Vatrenih tijekom Eura jer smatramo da je idealna osoba za tu ulogu. Ivan uživa vrhunsku reputaciju u Njemačkoj gdje je ostvario zavidnu karijeru, a ujedno je omiljen među hrvatskim navijačima, kako zbog svojih igara tako i zbog velike životne borbe koju je vodio, i u kojoj je pobijedio, s prepoznatljivim optimizmom. Znam da je i nakon završetka reprezentativne karijere uvijek bio uz hrvatsku reprezentaciju na brojnim utakmicama te sam uvjeren da će njegova pozitivna energija te ljubav prema reprezentaciji i Hrvatskoj na najbolji način promovirati hrvatski nogomet i našu reprezentaciju, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.