Hrvatski calciopoli: Štimac se ponovno nije pojavio, Karlovčani poriču priče oko namještanja

Četvrtak, 12. prosinca 2013. 16:07 Napisao/la  SC

Obojici prijete visoke novčane kazne, a ne pojave li se na sljedećem ročištu, Štimca i Fiorentinija dovest će policija. Direktori Karlovca ustvrdili kako ne znaju ništa o namještanju utakmica.

Nastavljeno je suđenje Željku Širiću i Nevenu Šprajceru, dvojici glavnih operativaca u najvećoj aferi hrvatskog nogometa. Onome trećemu - Stjepanu Djedoviću zbog lošeg zdravstvenog stanja sudi se odvojeno, a sve poradi kriminalnih radnji koje nemaju veze sa sportom. Šprajcer je optužen daje kao klupski dužnosnik danas posrnulog Karlovca davao, a Željko Širić kao šef sudačke organizacije primao mito za suđenje u utakmicama Karlovca. Klub je u samo tri godine došao iz treće u prvu ligu, tim više, postao je stabilan prvoligaš do odlaska kluba ustečaj.

Na suđenju su se kao svjedoci trebali pojaviti Igor Štimac i Fredi Fiorentini, dvoje članova Uprave Hajduka iz vremena prije nego li je cijelu aferu prije tri godine razotkrio Hrvoje Maleš. Trebali su njih dvojica nešto više reći u dugovanjima bivših uprava Hajduka istom tom Željku Širiću, no nisu se niti jutros pojavili pred sudom u Zagrebu. Obojici prijete visoke novčane kazne, a ne pojave li se na sljedećem ročištu, Štimca i Fiorentinija dovest će policija. 

U prvom slučaju svjedočili su Stjepan Benić i Krešimir Perković, bivši direktori Karlovca. Opovrgnuli su navode kako su se namještale utakmice, te rekli kako u klubu nitko ništa o tome nije znao. Potvrdili su ranije rečeno pred USKOK-om kako u se honorari isplaćivali putem fiktivnih i neizvršenih putnih naloga. 

Sutra bi se na sudu trebali pojaviti članovi sudačke organizacije HNS-a Ivan Blažek i BOžo Mamić te nogometni Sudac Bruno Marić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.