HNS u priopćenju bez potpisa upozorio Zdravka Mamića da će snositi odgovornost za svoju odluku

Petak, 29. studenog 2013. 20:02 Napisao/la  SC

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović još uvijek nisu skupili hrabrosti potpisati priopćenja koji ne idu u prilog Zdravka Mamića

Na službenoj stranici HNS-a objavljena je reakcija na odluku Zdravka Mamića da Dinamo ukida vaučerizaciju. U priopćenju stoji sljedeće:

HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.

HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima.

Ovim putem pozivamo i sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu. Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini.

Priopćenje nije potpisano. Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović još uvijek nisu skupili hrabrosti potpisati priopćenja koji ne idu u prilog Zdravka Mamića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.