DAVOR ŠUKER KAŽE

Volio bih da se Hrvatska - Italija igra na Poljudu

Petak, 28. veljače 2014. 16:31 Napisao/la  Ivan Jelić

 Sve opcije su otvorene, odluku će donijeti Izvršni odbor HNS-a, kaže predsjednik HNS-a

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, u Splitu se sastao sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom  i njegovim suradnicima na temu izgradnje kampa u Baškoj Vodi. Na tapetu je bilo i odigravanje u Splitu neke od kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo koje će se 2016. godine odigrati u Francuskoj.

{jb_blackbox-right}Zlatko Ževrnja: Bolje ikad nego nikad
- Bivši župan Ante Sanadar u srpnju 2012. godine poslao je pismo HNS-u u kojem ih je izvijestio o želji da se na prostoru Dječjeg sela Baškoj Vodi izgradi nogometni kamp uz pomoć HNS-a. Zatražio je radni sastanak s čelnicima Saveza do kojega nikada nije došlo.  Novi predsjednik HNS-a Davor Šuker prihvatio je poziv. Bolje ikada nego nikada. Na području Baške Vode županija raspolaže sa oko 72.000 tisuće kvadratnih metara zemlje, kazao je župan Ževrnja.{/jb_blackbox-right}

- Sve opcije su otvorene, odluku će donijeti Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, u dogovoru sa izbornikom Nikom Kovačem i igračima. Sigurno je da će reprezentacija neke utakmice igrati u Splitu, ali isto tako i po svim dijelovima Hrvatske. Sugerirat ću neke stvari Izvršnom odboru, ali ne želim unaprijed prejudicirati odluku. Volio bi da se utakmica Hrvatska - Italija igra u Splitu, ustvrdio je Davor Šuker koji je po završetku konferencije za novinare dometnuo.

- Nisam „lud“ pa da se ta utakmica ne igra u Splitu . Vrijeme je turističke sezone, utakmica je rasporedu u lipnju. Nogomet je biznis, ustvrdio je Šuker.

- Što se tiče EURO-a 2020. godine, ja sam za to da se igra u Zagrebu, iako nemam ništa protiv toga da Split bude domaćin. Da li hrvatska Vlada, država, gradovi mogu osigurati 100 milijuna eura da se napravi stadion za 55.000 tisuća gledatelja? Ne mogu! Nemojte mi prebacivati političke igre, volio bi da i Zagreb i Split i Rijeka i Osijek mogu izgraditi takav stadion, rekao je Šuker.

{jb_blackbox-left}Predsjednik HNS-a nije htio komentirati odluku Ministarstva sporta koje je utvrdilo nepravilnosti i zatražilo ukidanje licence Lokomotivi i Hrvatskog dragovoljcu.
- Nisam pravnik, imam svoje mišljenje o radu sportske inspekcije, kratko je rekao Davor Šuker.{/jb_blackbox-left}

 

HNS može odobriti iznos od 300 do 500 tisuća eura koje bi uložio u projekt izgradnje nogometnog centra u Baškoj Vodi.

- U mojem prvom obraćanju javnosti kao predsjednik HNS-a obećao sam da ćemo napraviti nogometni centar u Zagrebu, ali isto  tako još četri centra diljem zemlje. Nogometni savez ćemo u skladu sa svojim mogućnostima financijski pod pomoći njihovu izgradnju. Nećemo se miješati gdje će Splitsko-dalmatinska županija graditi svoj centar, kazao je Šuker. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nije bio nazočan radnom sastanku. 

- Što se tiče gospodina Baldasara, ljut sam zbog njegove izjave da će se grad Split sam, mimo HNS-a, kandidirati za organizaciju Europskog prvenstva. Mogu se složiti da su se na Poljudu proteklih godina igrale najčešće prijateljske utakmice, ali u Splitu su gostovali Brazil, Španjolska, Njemačka, Nizozemska .... Nije to mala stvar. Zašto to nije bilo u Osijeku? U Split sam došao na poziv predsjednika županijskog nogometnog saveza Alojzija Šuprahe, zaključio je Davor Šuker.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.