Dario Šimić eliminiran, Damir Vrbanović najavio sazivanje Izborne skupštine do kraja godine

Utorak, 14. studenog 2017. 10:35 Napisao  I. V.

Budući da nema formiranu bazu u Skupštini HNS-a, Šimić ima vrlo malo vremena pripremiti izbornu platformu

Dario Šimić
Dario Šimić


Damir Vrbanović u Otvorenom na HRT-u najavio je dvije zanimljive inicijative, čelnik HNS-a otkrio je gdje će završiti novac namijenjen propalom projektu izgradnje kampa u Sveticama:

- HNS je prije par godina zbog tadašnje klime i potrebe, opredijelio za izgradnju nogometnog centra. Prihvatili smo koncepciju, prikupili papirologiju, nažalost došlo je apsurdne situacije da nam je partner zbog svojih političkih razloga onemogućio reviziju ugovora. Sredstva koja su nam ostala na kontu smo prenamijenili i šest terena će biti napravljeno na svim prvoligaškim stadionima na kojima je to potrebno, u ljeto sljedeće godine za vrijeme SP-a u Rusiji, najavio je Vrbanović.

Druga je najava još zanimljivija u kontektsu stalnog pritiska na vrhušku HNS-a, Vrbanović je najavio da će se Izborna skupština HNS-a održati do kraja ove godine.

To znači da oporba prevođena Darijom Šimićem praktično nema vremena za bilo kakvu smislenu kampanju.

Široka i raznolika kritična masa trebala bi se okupiti oko Šimićeva izbornog programa, a Šimić je početak kampanje zakazao nakon utakmica dodatnih kvalifikacija.

Nije htio remetiti atmosferu uoči utakmica protiv Grčke računajući da će se Izborna skupština održati početkom iduće godine, kao što se spekuliralo.

U HNS-u su očito iskoristili statutarne mogućnosti i odlučili Šimića stjerati u vremenski cajtnot.

Budući da nema formiranu bazu u Skupštini HNS-a, Šimić ima vrlo malo vremena pripremiti izbornu platformu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.