Željko Kopić, trener Hajduka: Koga želim u finalu? Nemam nikakvih želja!

Utorak, 13. ožujka 2018. 21:00 Napisao/la  SC
Željko Kopić
Željko Kopić

 Hajduk je postao prvi finalist Kupa nakon boljega izvođenja jedanaesteraca (5:3) u utakmici protiv Lokomotive.

- Izuzetno zahtjevna kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo puno prigoda za gol, a mi smo cijelo vrijeme potencirali ofenzivu. No, uz to smo bili stabilni prema natrag, spriječili njihove kontranapade, a tu oni imaju puno brzanaca koji mogu pobjeći. Generalno sam zadovoljan, trkački i taktički smo sjajno odigrali utakmicu, psihološki moment je bio na visokoj razini. U konačnici smo zasluženo pobijedili i ušli u finale Kupa. Lokomotivi čestitam na odličnoj utakmici, želim im svako dobro u nastavku prvenstva. Dojam iz prvog poluvremena je jako dobar, u tom sam trenutku razmišljao kako je ovo jedna od naših najbojih utakmica. U nastavku je i Lokomotiva podigla kvalitetu igre. U produžecima nam je jasno prva misao bila ne primiti gol, ali generalno sam jako zadovoljan ovim dvobojem. Ispunili smo prvi cilj, ušli u finale Kupa, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Koga biste željeli u finalu, Dinamo ili Rijeku?

- Nemam nikakvih želja. Jedina želja mi je bila da pobijedimo u ovoj utakmici, presretan sam, sada smo u finalu Kupa. Imamo puno ozlijeđenih igrača, sada se oni moraju vratiti u optimalno stanje, pa ćemo tek u svibnju razmišljati o finalu Kupa. A do tada nas čekaju još brojni izazovi u prvenstvu, kaže Kopić.

- Čestitam Hajduku na plasmanu u finale Kupa. Prvo poluvrijeme nismo bili dobro, očigledno je utakmica s Dinamom ostavila traga na nama. Onda smo nekim preinakama uspjeli uspostaviti ravnotežu, imali i svoje prigode. U produžecima smo bili ravnopravni, tu smo igrali i s dosta načetih igrača. Penali su lutrija, svojim igračima nemam što zamjeriti, a Hajduku još jednom čestitam na finalu. Nama je ovo bila treća utakmica protiv naših najboljih momčadi u samo osam dana. Mi nemamo potrebnu širinu igračkog kadra, pa je uspjeh i što smo ušli s Hajdukom u 120 minuta prave borbe. Dapače, moji igrači su pokazali pravu reakciju od 46. minute, tada smo bili puno bolji, rekao je trener Lokomotive Goran Tomić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.