Hajduk kontra Dinama: Zagreb nije pristao na odgodu, Marin Brbić tvrdi da Zoran Mamić ne govori istinu

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. 22:16 Napisao/la  SC

Mamić tvrdi da je odgodu tražio Inter, a predsjednik Komisije Kolić kaže kako je dopis došao iz Dinama, rekao je predsjednik Hajduka


Čelnike Hajduka iznervirala je odgoda utakmice četvrtfinala Kupa između Intera i Dinama, jer će Dinamo o biti odmorniji od Hajduka u subotnjem derbiju. Bez obzira što je zahtjev za odgodom formalno podnio Inter, u Hajduku su uvjereni da iza odgode stoji Dinamo.

Iz Hajduka su zatražili da se odgodi i njihova utakmica protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, koja se igra u srijedu u 17 sati. Zahtjev je odbio Zagreb čime je otpala mogućnost da HNS odobri odgodu. Iz Zagreba su poručili da su pripreme za organizaciju utakmice već započele i da ne mogu pristati na odgodu.

- Znali smo da će nas odbiti. Zahtjev smo poslali samo kako bismo još jednom, po tko zna koji put pokazali kako u hrvatskom nogometu ni izbliza nisu svi jednaki. Nama su lani odbili odgodu uoči utakmice s Rijekom u Dugopolju s obrazloženjem da će to poremetiti raspored i dovesti regularnost lige u pitanje. Što je onda ovo? Pa Dinamo svake godine neku utakmicu odgodi. Lani je isto utakmica s Istrom bila prebačena na proljeće. Dinamo je svoju utakmicu odgodio pod velom tajne. O tome nitko ništa nije znao, niti smo bili obaviješteni. Sve su to dogovorili u petak navečer. Mamić tvrdi da je odgodu tražio Inter, a predsjednik Komisije Kolić kaže kako je dopis došao iz Dinama. Lako je provjeriti, samo ako se ima volje za tim. Nama spočitavaju da smo svoj zahtjev poslali prekasno, no kad smo mogli? Preko vikenda su im uredi zatvoreni, tako da ranije nismo ni mogli, a poslali smo dopis odmah u ponedjeljak ujutro, čim smo saznali da je to napravio i Dinamo, rekao nam je Brbić za Index.

Dok Brbić tvrdi da je prvenstvo neregularno, povjerenik za natjecanje Josip Brezni objasnio je pozadinu priče:

- Klub s kojim igrate daje vam suglasnost. Nema drugih prepreka. Zagreb nije dao suglasnost, dok je Inter prihvatio zamolbu Dinama s obzirom na gusti raspored i pripreme za Ligu prvaka. Bilo je to 29. listopada, odnosno dan nakon što su saznali da igraju međusobno. Hajduk je odgodu zatražio u ponedjeljak, što je nelogično jer su ih mogli pitati u subotu, kaže Brezni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.