Za sramotnu igru Hajduka protiv Rijeke netko bi u splitskom klubu trebao odgovarati

Nedjelja, 28. veljače 2016. 19:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Izostanak velikog broja igrača ne može biti alibi za novi neuspjeh u srazu sa Rijekom. Svi koji su dobili priliku igrači su Hajduka, koji redovito primaju mjesečnu plaću 


Hajduk nastavlja nisku neuspješnih igara u dvoboju sa Rijekom. U subotu poslijepodne u Jadranskom derbiju poraženi su na Rujevici s minimalnih i sretnih 0:1.

U prvom dijelu samo zahvaljujući nespretnosti napadača Rijeke i obranama vratara Kalinića mreža se nije tresla, Riječani su dva puta pogodili okvir gola čuvara mreže Hajduka. Hajdukovci su odigrali najlošije prvo poluvrijeme u posljednjih nekoliko godina. Riječ katastrofalno (pre)blaga je za ono što su prikazali, sramotno su izgledali na terenu.

U nastavku su Splićani malo bolje djelovali. Iako su od 66. minute imali igrača više, kada je zbog drugog žutog kartona isključen Maleš, Hajdukovci nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili Vargića.

Jednom je Jefferson tek zakasnio na ubačaj Roguljića. I to je bilo sve što su hajdukovci učinili i tijekom cijelog susreta.

Navijači koji su bodriti Hajdk, ali i svi oni koji vole Hajduk sramili su se zbog onoga što su im priuštili njihovi ljubimci. Opravdanje za sramotnu prezentaciju mogu pronaći u činjenici da trener Burić nije mogao računati na ozlijeđene Ohandzu, Vlašića, Veleza, Tudora, Bencuna, kažnjenog Sušića što je gotovo pola momčadi, ali to ne može biti alibi za novi neuspjeh u srazu sa Rijekom. Svi koji su dobili priliku igrači su Hajduka, koji redovito primaju mjesečnu plaću. I to veliku za hrvatske prilike!

U zimskom prijelaznom roku Splićani su doveli Argentinca Veleza, Venezuelca Arteagu... Trener Burić na sva usta hvalio je sportskog direktora Vučevića da je napravio pravi posao, da su dovedeni igrači koji će biti pojačanja.

Protiv Rijeke Velez nije igrao zbog ozljede aduktora, Arteaga je Jadranski derbi odgledao sa tribina stadiona na Rujevici. Arteaga je do sada zabilježio 2 nastupa: odigrao je posljednjih 5 minuta na otvaranju proljetnog dijela u srazu sa Slaven Belupom na Poljudu, te prvih 45 minuta u ogledu sa Lokomotivom. Kakvo pojačanje!

Društvo na tribinama pravio mu je Ukrajinac Radčenko, koji je minulog ljeta stigao u Hajduk. Hvalili su se tada čelnici kluba da su doveli odlično 20-godišnjaka, koji je budućnost kluba. Radčenko je odigrao 4 utakmice! U utakmici Europske lige Sillamae - Hajduk na terenu je proveo posljednje 32 minute, u srazu s momčadi Luka Koper u okviru istog natjecanja igrao je 16 minuta.

Na dva prvenstva nastupa sakupio je ukupno 55 minuta. U gradskom dvoboju protiv Splita Burić mu je pružio priliku 10 posljednjih minuta, dok je u srazu sa Istrom 1961 započeo utakmicu i igrao prvo poluvrijeme. Zadnji put nastupio je 26. srpnja 2015.godine u Splitu.

Nisu samo Arteaga i Radčenko promašene investicije, ima još igrača koji prema kvaliteti ne zaslužuju nositi dres Hajduka. Uz vratara Kalinića jedini koji je nešto pokazao u utakmici protiv Rijeke bio je mladi Frane Vojković, koji je debitirao u prvoj momčadi uz napomenu da su iza njega dvije godine rehabilitacije zbog ozljede koljena.

Na Poljudu se hvale brojem članova kluba, u ovom trenutku ta brojka iznosi 24.811! Svaka čast!

To je samo još jedan dokaz koliko su navijači privrženi klubu. Malo se koji klub u Europi može pohvaliti tolikim brojem članova, kapa dolje svakom onom navijaču koji je platio članarinu.

Predsjednik Brbić sa suradnicima financijski je stabilizirao klub i na tome mu treba odati priznanje. Međutim, za sramotnu igru Hajduka protiv Rijeke na Rujevici netko bi trebao odgovarati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.