Veterani Hajduka bojkotirali svečanu sjednicu, obilježavanje 106. godišnjice u polupraznoj kazališnoj dvorani

Ponedjeljak, 13. veljače 2017. 17:01 Napisao/la  SC

Iza Džonijeve izjave svi veterani stojimo, ali ponašanje Džonija ne podržavamo, kaže veteran Ante Ivković Zonzi


Veterani Hajduka bojkotirali su Svečanu sjednicu proslave 106. godine kluba.

Točnije, pojavila su se samo trojica, Ante Ivković Zonzi, Željko Mijač i Goran Brailo, iako je predsjednik Ivan Kos poslao poziv njihovoj udruzi.

Nakon incidenta u Novalji, gdje je Vilson Džoni izvrijeđao predsjednika Kosa tijekom Bile noći, odnosi veterana i kluba dodatno su se pogoršali.

Ionako nisu bili dobri otkada su veterani postali smetnja navijačima, koji upravljaju klubom tako da je malo poznatih bilo u polupraznom kazalištu tijekom svečane sjednice.

- Bio sam u petom redu i stvarno je malo otužno. Inače je ranije kazalište za ovakvih prigoda uvijek bilo puno. Ta Novalja je stvarno incident kojega treba zanemariti. Međutim, iza Džonijeve izjave svi veterani stojimo, ali ponašanje Džonija ne podržavamo, nego ga najoštrije osuđujemo. Mi smo od Hajduka živjeli. Danas ga volimo, ali ne smatramo se manjim ni većim navijačima od bilo koga. Od Hajduka ovisi hoće li koristiti veterane i u koje svrhe. Veterani od Hajduka ne traže nikakvu pomoć, ni financijsku ni bilo kakvu drugu, izuzev dresova kad nastupamo. Cijeli svijet smo obišli bez da smo od Hajduka tražili kunu, kazao je Ivković.

Tijekom svečane sjednice pročitano je pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogla doći.

- Moramo misliti o budućnosti, našoj djeci. Kako napraviti da Hajduk opet bude na onom nivou na kojem je bio nekada, na kojega smo svi bili ponosni. Uvijek je prisutan problem novca, ali nadam se da ćemo iznaći način da i to riješimo s upravom, Nadzornim odborom i novim Gradskim vijećem. Imamo dušu, talent, izvanredne mogućnosti od klime do prekrasnog stadiona, ali živimo u vrijeme modernog sporta u kojemu je novac bitan. Želim isto tako da politika nikad više ne uđe u klub. Mi smo ga uspjeli u zadnje tri godine potpuno depolitizirati. Mi političari možemo doći na ovakve priredbe, akademiju, eventualno zamoliti za B-ložu. Ali A-loža mora biti za igrače sadašnje i bivše, veterane, te one koji pomažu Hajduka direktno financijski. Svi mi ostali moramo u B-ložu ili platiti ulaznicu jer tako se pomaže klub, a ne s puno priče u vrijeme izbora, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.