Utakmica istine za Hajduk, euforija na Poljudu daje prednost domaćima

Četvrtak, 03. kolovoza 2017. 11:51 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige: Hajduk - Brondby (20.30). Nakon što je UEFA poništila kaznu Hajduku, u samo 24 sata rasprodana je poljudska ljepotica.

Nakon što je stigla obavijest iz UEFA–e da će Hajduk uzvratni ogled trećeg pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv Brondbyja moći igrati pred gledateljima nastao je pravi "stampedo“ za ulaznice. U samo 24 sata rasprodana je poljudska ljepotica. Zavladala je euforija među navijačkim pukom, što je dobro no iz hajdukovog „kantuna“ ona je znala biti kobna, pogubna.

Naime, svi su uvjereni da će bijeli bez problema preskočiti danskog predstavnika, prvi sraz odigran prije sedam dana u Kopenhagenu završio je bez pobjednika ali i bez golova. Rezultat je to koji nudi Splićanima prednost i ulogu papiranog favorita.

Da se vratimo na euforiju navijača ali i igrača koji trebaju „hladne glave“ ući u utakmicu. Iz iskustva ovakva euforija bila je pogubna za Hajduk. Vratit ćemo se samo nekoliko godina unatrag, u play–offu izgubili su u gostima od Dnipra za kojeg su tada igrali N. Kalinić i Strinić rezultatom 2:1, trener je bio Igor Tudor.

Svi su očekivali da će na Poljudu pobijediti, postići barem jedan gol što bi im bilo dovoljno za prolaz. Nisu uspjeli. Potom su pod vodstvom trenera Ivice Burića izgubili su u gostima od Slovan Libereca rezultatom 1:0. Stvorila se euforija, slavili su navijači unaprijed prolaz dalje, ponovno nisu uspjeli, štoviše izgubili su kod kuće rezultatom 1:0. Prošle godine ispali su od izraelskog Maccabija iz Haife, u gostima su poraženi rezultatom 2:1, da bi na poljudskoj ljepotici bijeli slavili identičnim ishodom. Nisu imali sreće prilikom izvođenja udaraca s bijele točke. Euforija koja se stvorila može biti uteg oko vrata igračima, posebice što Brondby nije momčad za podcjenjivanje. Na tri gore spomenuta ogleda Hajduk je „pao“ zbog euforije koju su stvorili navijači, a prihvatili svi od čelnika kluba, stručnog stožera na kraju ili na početku igrači.

Samo tri dana nakon uzvrata s Brondbyem bijele čeka najveći hrvatski derbi, dvoboj s „modrima“ iz Maksimira na njihovom travnjaku. Na tri dosadašnje prvenstvene utakmice Splićani su osvojili sedam od mogućih devet bodova. Dvoboj s Dinamom je važniji od ogleda s Brondbyem jer prvenstvo je ono „pravo“, a Europska liga je natjecanje za pokušaj skupljanja što više novca.

Za Hajduk, odnosno trenera Carrilla i njegove igrače dvoboji s Brondbyem i Dinamom su utakmice istine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.