Udruga Naš Hajduk formalno preuzela odgovornost za tešku financijsku situaciju

Ponedjeljak, 17. listopada 2016. 16:51 Napisao/la  Ivan Jelić

Čelnicii Hajduka na tribinama dali legitmitet prijetnji ubojstvom (Mariću, Cigane, čakija ti ne gine!) radikalnog dijela navijača


U nedjelju je na splitskoj Pjaci potpisan ugovor između tvrtke Tommy i udruge Naš Hajduk prema kojem je dotadašnji najveći pojedinačni dioničar udruzi Naš  Hajduk prenio svoje dionice u vrijednosti od 24,53 posto vlasničkog udjela.

 Prema potpisanom ugovor Udruga se obvezala da će u narednih 10 godina godišnje Tommyju vraćati između 2,5 – 4 milijuna kuna.

  Tajnik udruge Naš Hajduka Ivan Rilov kazao je svojem u obraćanju navijačima na Pjaci da je ovo povijesni dan za Hajduk, ali i za hrvatski nogomet.  Međutim, znakovita je njegova izjava na kraju govora:

  -    Ili jesmo ili nismo!
 
Svaka čast Rilovu i svima članovima udruge Naš Hajduk kojima je cilj da jednog dana postanu većinski vlasnici Hajduka.

Mnogo puta smo pisali da navijači iz sjene upravljaju klubom, što su iz udruge Naš Hajduk često osporavali. Sada su konačno ostvarili cilj, postali su vlasnici dijela dionica, u klubu se niti jedna odluka formalno ne može donijeti bez njihovog odobrenja. U Hrvatskoj to može samo u Hajduku.

Sada kada imaju 25% plus 1 dionicu Rilov i društvo trebali bi djelatno preuzeti vođenje kluba. Do sada su sudjelovali u izboru čelnika kluba bez značajnog vlasničkog portfelja, sada su preuzeli odgovornost (su)vlasnika kluba koji ima velike financijske probleme.

Pedsjednik Ivan Kos i krnji Nadzorni odbor nisu pomaknuli klub prema boljem. Štoviše, situacija na Poljudu nikada nije bila gora.

Dio zaposlenika uputili su pismo gradonačelniku Splita Ivu Baldasaru u kojem su ga upozorili na sve što se događa u klubu, a javnosti nije poznato.

Mnogima se sprema otkaz, između ostalih i legendi kluba Draženu Mužiniću, koji je radio kao skaut i nalazi se na bolovanju. Njemu su već promijeli bravu na kancelariji, najavili su mu izvanredni otkaz, čak se razmišlja da ga se rasporedi na mjesto arhivara!

Takav je tretman pri kraju radnog vijeka zaslužio nekadašnji ljubimac navijača Frfa Mužinić  u viziji Hajduka koji vodi udruga navijača!

Koliko će nedjelja, 16. listopada 2016. godine, biti povijestan dan za Hajduk pokazat će vrijeme.

Da se udruga Naš Hajduk izdigla iznad kluba svima je bilo jasno davno prije nego što je postala suvlasnik kluba, no potez koji su povukli aktualni čelnici kluba na gradskom derbiju sa Splitom ispod svake je razine ugleda kluba.

 Predsjednik Kos, sportski direktor Branco, član NO-a Šalinović utakmicu su odgledali sa sjeverne tribine, zajedno sa Torcidom, član NO Kosor i pomoćnik sportskog direktora Bjelanović sjedili su na zapadnoj, dok su predsjednik NO Marasović, član NO Krnić, šef omladinske škole Gojun te osoba zadužena za sigurnost Petric sjedili na istočnoj tribini.
 
 Svi su oni dali legitmitet prijetnji ubojstvom (Mariću, Cigane, čakija ti ne gine!) radikalnog dijela navijača dok su igrači Hajduka nosili majice s natpisom "zaustavite nasilje nad hrvatskim nogometom".

 Kao što bi rekao Rilov: Ili jesmo ili nismo!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.