U raljama politike: Hajduk želi promjene u HNS-u, HDZ želi promjene u Hajduku

Četvrtak, 15. listopada 2015. 11:27 Napisao/la  SC

Većinski vlasnik Hajduka je Grad Split kojim upravlja SDP, većina članova Izvršnog odbora HNS-a članovi su HDZ-a


Tomislav Karamarko obećao je na preizbornom skupu da HDZ neće dozvoliti propadanje Hajduka, ma što to značilo. Većinski vlasnik Hajduka je Grad Split, kojim upravlja SDP na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Dakle, SDP prema opisu posla postavlja klupsku upravu:

- Bitno je istaknuti da je Hajduk depolitiziran klub, međutim, drago mi je da je gospodin Karamarko prepoznao naš izraziti dalmatinski i hrvatski identitet. Ovakav istup ne smatram lošim, međutim, Hajduk neće biti niti subjekt, a ni objekt bilo kakve politizacije. Jedino što me zasmetalo, a što bih ipak pripisao neinformiranosti gospodina Karamarka, je pitanje propasti Hajduka. Propast je zaustavljena, nema nikakve bojazni od toga Iako ne vidim načina, a ni potrebe da netko iz izvršne vlasti pomaže Hajduku, u ovom istupu prepoznajem dobru namjeru da se urede odnosi unutar nogometne organizacije i da se stane na kraj samovolji i oholosti jedne uske interesne skupine, kaže predsjednik NO Hajduka Ljubo Pavasović Visković za Slobodnu Dalmaciju.

Hajduk i HNS našli su se u zanimljivu kolopletu političkih interesa. Hajduk se zalaže za promjene u HNS-u kojim upravlja HDZ, a  HDZ želi promjene u Hajduku kojim upravlja SDP.

Što god Visković mislio o tome!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.