TKO ČUVA MARIJANA PUŠNIKA?

Članovi NO-a nisu složni oko smjene trenera Hajduka

Srijeda, 09. studenog 2016. 11:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Pušniku jasno poručeno da mora pobijediti tri preostale utakmice do kraja studenoga

Hajduk je još jednom poražen u Jadranskom derbiju, Rijeka je na Rujevici bila bolja rezultatom 2:1.

To je već 17.  prvenstvena utakmica od kako je Matjaž Kek preuzeo momčad Rijeke da Hajduk nije pobijedio u međusobnim ogledima.

Prije trenera Marijana Pušnika istu ili sličnu sudbinu doživjeli su sada već bivši i pomalo zaboravljeni treneri Krstičević, Tudor, Vučević, Vukas, Burić...

Odigrao je Hajduk još jednu slabu utakmicu, bilo je to slabo izdanje "Pušnikovih sinova". Uostalom, Hajduk od početka sezone igra slabo, bez ideje...

Nakon neuspjeha na Rujevici Hajduk za Rijekom zaostaje čak 13 bodova, pa se moglo  očekivati da čelnici kluba povuku jedini logični potez: da se zahvale na suradnji treneru Marijanu Pušniku.

 Umjesto reakcije svi su se razbježali kao "rakova djeca". Pušnik je otišao u Sloveniju, direktor Branco u Portugal, većina članova NO-a su u Zagrebu... Hajduk se ionako već nekoliko godina vodi iz glavnog grada.
 
 Kako smo neslužbeno saznali, razmišljali su članovi NO-a o Pušnikovoj smjeni, ali se nisu uspjeli usaglasiti. Tko čuva Pušnika?
 
 Teško je točno odgovoriti na to pitanje! Nominalno, prvi čovjek NO-a je predsjednik Slaven Marasović, ali sve važne poteze  povlači  član NO-a Ante Šalinović.
 
 Pretpostavka je da je Šalinovićev utjecaj drži Pušnika na klupi.
 
 Slovenskom strategu jasno je poručeno da mora pobijediti tri preostale utakmice do kraja studenoga, utakmice u HNL-u protiv Lokomotive i Intera te utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Splita.
 
 Ako Pušnik ne ostvari pobjede, neće biti smjenjen nego će sam morati odstupiti.
 
 Nije jasno na  temelju čega Pušnik uživa podršku, jer je prema rezultatima, a posebice prema igri, trebao odavno postati bivši.
 
 Čudno je da se nakon poraza od Rijeke nisu oglasili udruga Naš Hajduk i Torcida.  Zašto Pušnik uživa povjerenje navijača, koji su ne tako davno trenere smijenjivali već nakon prvog prvenstvenog poraza?