Siniša Oreščanin: Jedva se dočeka poraz da se potenciraju negativnosti u Hajduku

Subota, 06. travnja 2019. 14:42 Napisao/la  SC
Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin Foto: www.hnkhajduk

 

Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Osijeka ponukan pitanjima o Palaversi otvoreno je rekao što misli o atmosferi oko Hajduka:

- 'Ajmo to razlučiti do kraja. Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo biti pozitivni, kako u državi, tako i u Hajduku. Nitko od vas nije napisao da je Sahiti odigrao dobrih 20 minuta, još jedan mladi igrač. Danas mi je sugerirano da 'Bradarića nije bilo nigdje, da je bio nevidljiv'. Kako će se razvijati Palaversa i Bradarić, to je u interesu, ne samo Hajduka, nego i hrvatskog nogometa. Bradarić je imao temperaturu do sat vremena prije utakmice, išli smo u taj rizik. Palaversa je dijete koje danas puni 19 godina, 'ajmo ostaviti djecu da se razvijaju na, po meni dobar način. Ja ih moram zaštititi, to su igrači Hajduka i nacionalni interes. Bradarić je uz Sosu i Čolinu pretendent za lijevog beka hrvatske reprezentacije. Što će on misliti kad danas pogleda ovo u novinama? To je nevjerojatno što se radi. Ja sam ovdje tri godine, jedva se dočeka jedan poraz, samo da se potenciraju negativnosti u Hajduku. Ovo je problem Hajduka, samo se čeka da se pikne negativnost. Dođe poraz, odmah je drvlje i kamenje, a Palaversa jednu utakmicu nije počeo. Utakmicu protiv Istre ne računam, jer je došao iscrpljen nakon nastupa za reprezentaciju, kaže Oreščanin koji je produljio ugovor nakon poraza od Dinama:

- Izrazio bih zahvalnost, čast mi je i odgovornost, s obzirom na ukazano povjerenje uprave kluba. Tajming je tako ispao, ali predsjednik Brbić i ja smo već ranije razgovarali na tu temu. Zadovoljan sam s pristupom i iskustvom koje smo dobili u utakmici protiv Dinama. Htio bih Dinamo maknuti sa strane, jer mi više nije u fokusu. Mislim da smo parirali na dobar način, smatram da smo neke stvari jako dobro odradili, jako sam pozitivan i nakon prospavane noći i analize koju smo napravili. Imali amo dva dana za rekuperaciju, analizirali smo Osijek, danas ćemo donijeti odluku o sastavu. Čeka nas zahtjevna utakmica u smislu taktičkog nadmudrivanja. Njihov trener je sad u poziciji kao što smo mi bili kad smo išli u Osijek na kup-utakmicu, zaključuje Oreščanin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.