Hari Vukas: Sigurno da ova neizvjesnost oko izbora trenera utječe na igrače

Utorak, 17. veljače 2015. 16:45 Napisao/la  Ivan Jelić

 U odnosu na igrački kadar, koji sam imao na raspolaganju prije desetak dana kada smo trebali igrati protiv Rijeke, u srijedu ne mogu računati na Maglicu, Kalinića i Kouassija, kaže Vukas


Dok se čeka "bijeli dim" nad Poljudom, što bi značilo da je Hajduk dobio novog trenera, Hari Vukas kao privremeni trener vodi momčad Hajduka protiv Rijeke na Kantridi. U odgođenoj utakmici 20. kola Vukas ne može računati na ozlijeđene Mezgu i Maglicu, te na viroznog reprezentativnog čuvara mreže Kalinića.

- U odnosu na igrački kadar, koji sam imao na raspolaganju prije desetak dana kada smo trebali igrati protiv Rijeke, u srijedu ne mogu računati na Maglicu, Kalinića i Kouassija. Nije lako kada izgubite važne igrače i to pred dvoboj sa Rijekom, kaže Vukas, koji respektira protivnika:

- Imaju odličnog trenera Matjaža Keka! Ostali su bez najboljeg strijelca Kramarića, otišli su Jajalo i Kvržić, ozlijeđen je Moises, ali su doveli nekolicinu novih igrača, "našeg Bradarića", Radoševića, Alexa, Balaja, Hristova... Sigurno da će im trebati vremena da se poslože. Gledao sam njihovu utakmicu s Istrom 1961, promašili su nekoliko izglednih prilika. Rijeka je stabilan klub, Armada je uz njih, cijeli grad i regija su uz njih.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

- Igrat ćemo napadački, nema razloga za bilo kakve kalkulacije. Mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu. Prije svega očekujem fer i korektnu utakmicu, kako na travnjaku tako i na tribinama, Jadranski derbi treba biti "fešta baluna".

Koliko neizvjesnost oko izbora novog trenera utječe na igrače?

- Sigurno da utječe, čitaju oni novine, stalno ih upozoravam da trebaju samo razmišljati o prvoj narednoj utakmici, u ovom trenutku to je Rijeka, zaključio je Vukas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.