Prva HNL: Almeida dvama pogocima preokrenuo rezultat, Capan izjednačio u 93.

Nedjelja, 24. rujna 2017. 21:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 10. kola: Hajduk - Lokomotiva 2:2. Lokomotiva je do 72. minute bez problema kontrolirala utakmicu, a onda je ušao Almeida

Almeida (Hajduk)
Almeida (Hajduk)


Prva HNL - 10. kolo

HAJDUK – LOKOMOTIVA  2:2

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 8.088.

 Sudac: Damir Batinić (Osijek) 5,5
 
Strijelci: 0:1 Krstanović (65), 1:1 Almeida (72), 2:1 Almeida (90), 2:2 Capan (90+3)

Žuti karton: Erceg, Said (Hajduk), Šunjić, Musa (Lokomotiva)

HAJDUK: Stipica 6, Tudor 5,5, Nižić 5,5, Lopez 5,5, Memolla 5,5 (od 72. Juranović –), Radošević 5,5, Savvas 5,5 (od 46. Teklić 5), T. Bašić 5 (od 72. Almeida 8), Hamza 6, Erceg 5,5, Said 6.

LOKOMOTIVA: Šemper 6,5, Karačić 6,5, Majstorović 6, Kolinger 5, Barić 5 (od 80. Capan -), Šunjić 7, Burić 6,5, Musa 6,5, Ivanušec 6,5,  Majer 6,5 (od 75. Chago -), Krstanović 7 (od 68. Radonjić -)

Hajduka nije uspio pobijediti Lokomotivu, koja je zasluženo osvojila bod Capanovim pogotkom u 93. minuti.

 Lokomotiva je do 72. minute bez problema kontrolirala utakmicu, a onda je ušao Almeida koji je dvama pogocima preokrenuo rezultat.  

Prvu stopostotnu priliku promašili su gosti u 14. minuti. Šemper je ispucao loptu koja je preskočila obranu domaćina, prihvatio je loptu Krstanović, ušao  u kazneni prostor, pucao je s desetak metara lijevom nogom, lopta je prošla pored desne stative gola Stipice.

Imali su gosti  sreće u 35. minuti,  nakon slobodnog udarca sa desnog strane koji je izveo T. Bašić, Nižić je pucao glavom i loptom pogodio  desnu stativu.

 Lopta se odbila do Savvasa koji puca glavom, lopta pogađa Karačića, odbila se lopta do  kapetana domaćih Nižića, koji je pucao sa 3 metra, loptu je sa gol-crte izbacio Šunjić.

 U samoj završnici prvog dijela Ivanušec je pobjegao obrani domaćina, izašao je sam pred Stipicu koji je obranio udarac gostujećeg napadača.
 
 U nastavku susreta zabilježili smo u 61. minuti udarac Karačića, koji je pucao  lijevom nogom sa nekih  13 metara, lopta je prošla tik uz desnu stativu gola bijelih.
 
 Lokomotiva potpuno zasluženo došla do vodstva.
 
 Karačić je sa desnog boka ubacio lopta koja je prošla iza leđa Lopeza i Nižića te stigla e do Krstanovića, koji je lijevom nogom poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Stipice - 0:1.

Neto što je ušao na teren Alemida  nakon dvadesetak sekundi zabio prvijenac u bijelom dresu.

 Ubacio je Hamza, Said je glavom produžio do Portugalca, koji iz blizine šalje loptu u mrežu - 1:1.
 
 Da je nogometni majstor pokazao je Almeida u 81. minuti, kada je primio  loptu na prsa između dva obrambena igrača gostiju, obojicu je uspio prevariti, a onda je s desetak metara loptu poslao ravno u Šempera.
 
 U samoj završnici odvijala se prava drama.

 Najprije je Alemida zabio drugi gol. Nakon kornera koji je izveo Said, Portugalac je glavom loptu poslao u mrežu - 2:1.
 
 Kada se činilo da će domaćini osvojiti  tri boda gosti su preko Capana stigli do zasluženog poravnanja - 2:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.