PROPALI PROJEKT NAŠA DICA

Andrijašević, Bradarić i Elez sreću pronašli u Rijeci

Petak, 28. listopada 2016. 21:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Marijan Pušnik forsira strance zato jer su klupska "dica" razmilila svijetom u potrazi za srećom koju nisu pronašli u Hajduku


Projekt Naša dica proteklih godina u Hajduku se najavljivao na sva zvona. Svakoj novoj upravi i sportskom direktoru to je bila najvažnija stvar i prioritet u djelovanju.

Koliko smo puta čuli istu frazu: Hajduk je bio najbolji, osvajao je titule prvaka i trofeje, kada je u prvoj postavi imao najmanje 7 – 8 svojih igrača, koji su prošli omladinsku školu.

Bivši sportski direktor Goran Vučević najavio da će se klub okrenuti svoj "dici".  Ideja je djelomično zaživjela, Radoševič, Pašalić, Elez, Mujan, Vlašić, Balić... dobili su priliku igrati u prvoj momčadi.

 Međutim, vrlo brzo su napustili klub, prodani su velike novce iako su otišli za male novce klubovima poput Napolija, Chelseaja, Lazija, Udinesea...  Nitko od njih  do sada uspio napraviti iskorak u svojoj karijeri.

 U međuvremenu u projekt "Naša dica" ušli su Senegalac Ohandza, Ganac sa talijanskom putovnicom Said, Gambijac Barry, Brazilac Jefferson, Albanac Memolla.... Hajdukova "dica" svoju kvalitetu iskazuju u drugim klubovima.

 Jedna od tih momčadi je Rijeka. Šampionska Rijeka ruši sve pred sobom na krilima Hajdukove dice, Filipa Bradarića, Franka Andrijaševića, Josipa Eleza...

 Dakako, uz podršku suigrača, ali ponajviše zahvaljujući slovenskom strategu Matjažu Kek, koji im vjeruje, a oni mu uzvraćaju na najbolji mogući način poput Andrijaševića.
 
 Prvi je na Kantridu stigao Bradarić  u zimskom prijelaznom roku 2015. godine. Rijeka je oprostila Hajduku dug od cca. 250.000  eura na ime transfera Anasa Sharbina u Al Ittihad i transfera braće Maloku.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković platio je Splićanima još cca. 600.000  eura.
 
 Bradarić je došao na Kekovo inzistiranje, a koliko slovenski trener cijeni Bradarića najbolje pokazuje  činjenica da mu je ukazao veliku čast da u srijedu na utakmici osimine finala Kupa protiv Rudeša bude kapetan momčadi.

 Franko Andrijašević među Riječane je stigao zaobilaznim putemo.

 Andrijašević je u ljeto 2014. godine otišao iz Hajduka u Dinamo, Zdravko Mamić je bijelima platio 750.000  eura što je Hajduk spasilo da ne ode u stečaj.

Mamić je Andrijaševića odmah proslijedio u svoju drugu momčad, u Lokomotivi je Andrijašević bio najbolji igrač i strijelac.

Ljetos se vratio u Dinamo, no Zlatko Kranjčar mu je otvoreno kazao da na njega ne računa. Stigla je ponuda iz Rijeke, koju je Franko prihvatio.

 Pokazalo se da je Andrijašević pogodak Matjaža Keka. Andrijašević je počeo zabijati odlučujuće golove.

Mladi stoper Josip Elez je 2012. godine iz Hajduka otišao je u  Lazio za 200.000 eura odštete.

Igrao je u Primaveri, potom je otišao na posudbu u Grosetto, potom Honved iz Budimpešte da bi minulu sezonu odigrao na posudbi u danskom Aarhusa.

Ovog ljeta je stigao na posudbu u redove Rijeke i vrlo brzo  postao je nezamjenjiv u zadnjoj liniji. Odlično se slaže s Matejom Mitrovićem.

I dok je projekt Naša dica u Hajduku propao, šampionska Rijeka na krilima Hajdukove "dice" niže uspjehe.

Kekov sunarodnjak na klupi Hajduka, Marijan Pušnik, forsira strance zato jer su klupska "dica" razmilila svijetom u potrazi za srećom koju nisu pronašli u Hajduku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.