Pripremna utakmica: Hajduk izgubio prvu utakmicu u Beleku, Arteaga ublažio poraz od Ferencvarosa

Petak, 29. siječnja 2016. 17:38 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Hajduk - Ferencvaros 2:4 


Hajduk je poražen na prvoj pripremnoj prijateljskoj utakmici od Ferencvaros, vodeća momčad jesenskog dijela prvenstva Mađarske pobijedila je rezultatom 4:2.

Susret je odigran u Beleku, na terenu sportskog centra Papillon. Splićani su poveli u 12. minuti golom Jeffersona, koji je sa nekih 20 metara lob-udarcem svladao čuvara mreže mađarske momčadi.

"Zeleno-bijeli" iz Budimpešte do poravnanja rezultata stigli su u 20. minuti, kada se Andra Rado ubacio iza leđa obrane bijelih, primio je loptu i pucao sa nekih 13-14 metara, Stipica je bio nemoćan.

Ferencvaros je do vodstva stigao u 26.minuti nakon ubačaja sa desnog boka Varga je iz blizine ubacio loptu u mrežu vratara Stipice.

U drugom dijelu trener Burić promijenio je nekolicinu igrača. Bijeli su dominirali, no Mađari su u samo dvije minute zabili dva gola.

Najprije je svoj drugi zgoditak u 76. minuti postigao Varga da bi minutu poslije mrežu Splićana zatresao Atila Busai.

U samoj završnici bijeli su smanjili nakon udarca sa bijele točke, lopta je u ruku udarila jednog igrača protivničke momčadi, sudac je pokazao na bijelu točku.

Siguran realizator najstrože kazne bio je prinova u zimskom prijelaznom roku Venezuelac Arteaga, koji je na Poljud stigao na posudbu iz Palerma.

HAJDUK: Stipica (od. 46 Grbić), Juranović, Milović, Billyi (od. 46 Nižić), Milić (od 46. Pejić), Jefferson, Bencun (od. 72 Prskalo), Maloku (od 46. T. Bašić), Sušić (od 46. Arteaga), Balić (od 46. Roguljić), Tudor.

Pripremna utakmica: Hajduk - Ferencvaros 2:4 (Jefferson 12, Arteaga 81-11m/Andra Rado 20, Varga 26, 76, Atila Busai 77)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.