PRESICA NA POLJUDU Joanu Carrillu više nisu važni rezultati nego dobar dojam!

Subota, 23. rujna 2017. 16:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Mislim da nisu toliko bitni rezultati koliko je bitna slika momčadi, ova je momčad pokazala da može igrati jako dobar nogomet, kaže Carrillo

Joan Carrillo, trener Hajduka
Joan Carrillo, trener Hajduka Foto: www.hajduk.hr


Pobjeda u 1/16 finala Kupa nad momčadi Oriolik iz Oriovca, člana 3. HNL - Istok, malo je primirila uzavrele strasti u svlačionici Hajduka nakon prvenstvenog poraza u Jadranskom derbiju od Rijeke na Poljudu, a uoči nedjeljnog domaćeg sraza sa Lokomotivom:

- Hugo Almeida je primio jedan lagani udarac na treningu, poslije treninga ga je pregledao naš liječnički tim, imao je poteškoće. Savjet je da i dalje bude pod liječnikom paskom, na zadnjem treningu ćemo odlučiti da li će biti u kadru igrača koji će konkurirati za dvoboj sa Lokomotivom, kazao je trener Hajduka Joan Carrillo.

U kakvom je stanju Portugalac i  muha bi Almeidu ozlijedila. Upitan je i nastup  Ohandze:

- Ohandza je imao poteškoća, i on mora raditi po posebnom programu, odluku o njegovom nastupu donijet ćemo nakon  poslijepodnevnog treninga. Dosta toga je u zraku što se tiče te dvojice igrača, rekao je
Carrillo prije  podužeg monologa:

- Želim opet zatražiti oprost naših navijača, oni nas mogu osuditi, imaju pravo na to. Drugo je analiza  situacije, na nama je da baš svi damo sve od sebe, da pokažemo samopouzdanje i da vjerujemo u uspjeh. Mislim da je važno ne tražiti glavnog krivca  nego rješenje. Ako tražimo krivca, ostat ćemo na mjestu. Želim zaštiti svoje igrače, jer imam maksimalno povjerenje u nnjih. Evo primjera Real Madrida: super momčad i super projekt s izvanserijskim igračima, u pet utakmica od čega tri kod kuće, zaostaju već sedam bodova za Barcelonom, koja je od njih uvjerljivo izgubila. Sve što sam izrekao moramo pokazati protiv Lokomotive, dati sto posto od sebe. Svi, ja prvi!

Španjolski trener očigledno je svjestan da prvi neuspjeh znači njegov odlazak sa klupe, pa je pričao "nebuloze":

- Odigrali jako dobro protiv Lokomotive na otvaranju prvenstva, Istre 1961, Rudeša, te Levskog, Brondbyia, Evertona kod kuće. I Bayern je u krizi. Za mene kao trenera Hajduk je bolji od Reala. Trebamo imati povjerenje u naše igrače, koji su več pokazali da su igrali dobro. Drugog puta nema. Prije dvije sedmice je vladalo razmišljanje  da smo najbolji na svijetu. Poslije poraza od Osijeka i Rijeke nalazimo se  u krizi. Mi smo isti tim, samo što nam je nekoliko standarnih igrača nedostajalo na ove dvije utakmice. To se odmah osjetilo. Mislim da nisu toliko bitni rezultati koliko je bitna slika momčadi. Ova je momčad pokazala da može igrati jako dobar nogomet. Igrači nisu roboti i ne zaboravljaju igrati nogomet, kazao je Carrillo.

Dakle, Joanu Carrillu nisu bitni rezultati iako svakog trenera na klupi drže jedino rezultati.

Španjolcu je važniji umjetnički dojam nego pogled na prvenstvenu tablicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.