OVO JE DNO DNA Damir Burić u samo dva kola prošao put od pukovnika do pokojnika

Utorak, 10. studenog 2015. 10:27 Napisao/la  Ivan Jelić

Burić se previše približio igračima, previše je vjerovao u njih, oni su ga iznevjerili i sada čelnici trebaju nešto mijenjati


Tanka je nit između pukovnika i pokojnika, između pobjednika i poraženog. To je najbolje na svoj koži osjetio trener Hajduka Damir Burić.

Prije Jadranskog derbija Hajduka i Rijeke, bijeli s Poljuda bili su vodeća momčad na tablici nakon punih 1320 dana, bijeli s Kantride nalazili se korak iza njih na drugoj poziciji sa jednim bodom zaostatka. Dinamo je imao dva boda manje od Splićana i utakmicu više.

Svi koji vole Hajduk bili su uvjereni da će njihovi ljubimci pobijedili Riječane i tako se još više udaljiti od svojih pratitelja. Dogodilo se ono što nitko nije očekivao, Rijeka je "potopila" Hajdukovce na njihovom travnjaku i preuzela čelnu poziciji.

Prije susreta predsjednik kluba Marin Brbić uručio je klupsko prizanje reprezentativnom čuvaru mreže Lovru Kaliniću, koji do sraza sa Lokomotivom 776 minuta nije primio pogodak i tako oborio klupski rekord. Kalinić je u srazu sa momčadi Matjaža Keka izravni kriva za dva od tri primljena gola, možda čak dio krivice snosi i za prvi gol koji je postigao Bezjak. Tako se od slavljenika pretvorio u tragičara.

Nije Kalinić jedini krivac za poraz, cijela momčad na čelu sa trenerom Burićem snosi krivicu za neuspjeh u Jadranskom derbiju. Taj neuspjeh samo je razotkrio slabosti Splićana i skromno trenersko znanje Damira Burića.

U subotnjem porazu u Gradskom vrtu od Osijeka, samo zahvaljujući Kalinićevim obranama Hajduk je izbjegao katastrofu. Utakmica je u potpunosti potvrdila da su dosadašnji rezultati momčadi plod slabe kvalitete lige, odnosno da bijeli nemaju igrački potencijal koji može nešto ozbiljnije uraditi u ovom prvenstvu. Nakon susreta Burić nije krio svoje razočarenje, između ostalog kazao je:

- Sramota, ovo je dno dna, ovako se ne smije igrati!

Burić je prozvao igrače za aroganciju i bahatost, nije niti svjestan da je vjerojatno izvršio nogometno samoubojstvo. Otvorio je širom izlazna vrata Poljuda, prvi naredni neuspjeh najvjerojatnije će ga svrstati u rubriku bivši...

Kada pobjeđuju igrači su sveci, kada izgube uvijek im je netko drugi krivac. A kada ih trener javno prozove, tek tada traže žrtvu. Burić se taknuo u igrački osinjak.

Pokojni Ante Biće Mladinić, veliki trener koji je ugradio temelje u radu omladinske škole iz koje su izašli mnogi veliki igrači Hajduka, kada se vodila rasprava o igračima i njegovom karakteru uvijek je ponavljao istu rečenicu:

- Igrači su kvarljiva roba. Treba ih stalno držati na lancu, jer ako ih pustiš sa lanca odmah će se okrenuti protiv tebe.

Burić se previše približio igračima, previše je vjerovao u njih, oni su ga iznevjerili i sada čelnici trebaju nešto mijenjati. Ne mogu promijeniti igrače, mogu jedino promijeniti trenera.

Tanka je nit od pukovnika do pokojnika, Burić u ovom trenutku puno bliže "pokojniku".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.