Nikola Vlašić protiv Dnipra postigao prvi pogodak nakon 16 mjeseci

Petak, 27. siječnja 2017. 15:17 Napisao/la  SC

Hajduk se barem donekle revanširao Dnipru za ispadanje iz play-offa Europske lige


Hajduk je na dvotjednim pripremama u  Antalyji i Beleku odigrao prvu pripremnu međunarodnu prijateljsku utakmicu, bijeli su pobijedili ukrajinskog prvoligaša Dnipro, rezultatom 2:0.

Strijelci su bili Vlašić i Ohandza.

Na prvi pogled ništa neuobičajeno, jedna u nizu prijateljski utakmica koje će Hajduk odigrati na turskim pripremama.

Momčad španjolskog stručnjaka Joana Carrilla čekaju ogledi slovačkim prošlogodišnjim prvakom AS Trenčina, te sa starim znancem rumunjskom Steauom.

Ipak, pobjeda nad Dniprom ponudila je dvije zanimljivost, prva je da se mladi Hajdukov reprezentativac Nikola Vlašić upisao u listu strijelaca nakon gotovo godinu i malo manje od četiri mjeseca posta.

 Naime, posljednji puta bio je strijelac za bijele u prvenstvenoj pobjedi nad gradskim rivalom RNK Splitom, susret je odigran 27. rujna 2015. godine u Parku mladeži.

Hajduk je slavio sa 2:0, pogotke su postigli Vlašić i Caktaš.

Stoga zgoditak u srazu sa ukrajinskim prvoligašem za Vlašića ima posebnu  vrijednost. Tko zna, možda na proljeće bude učinkovitiji.

Treba notirati da je Ohandza zabio drugi gol. Dugo je odbijao potpisati novi i ugovor, što je na kraju  ipak učinio.

Upravo se od njih dvojice očekuje puno bolji učinak u proljetnom dijelu.  

Druga zanimljivost je da se Hajduk barem donekle revanširao Dnipru za ispadanje iz play-offa Europske lige  prije dvije sezone.

Tada je za Ukrajince igrao Nikola Kalinić, koji sada nosi dres talijanske Fiorentine i kojega traže bogati europski klubovi, a odbio je ponudu iz Kine.

Pobjeda nad Dniprom, bez obzira što se jedna i druga momčad umnogome  razlikuju prema igračkom kadru u odnosu na utakmicu u Europskoj ligi, za bijele puno znači.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.