Nikola Vlašić odlazi u Everton, Hajduk pristao na transfer vrijedan 10 mil. eura

Nedjelja, 27. kolovoza 2017. 09:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Prema ugovoru iznos iznad 3 mil. eura dijeli se između kluba i igrača, pa bi Hajduku pripalo 6,5, a Vlašiću 3,5 mil. eura

Nikola Vlašić
Nikola Vlašić Foto: www.hajduk.hr

Nikola Vlašić vrlo izvjesno odlazi iz Hajduka, koji bi na transferu u Everton mogao zaraditi 10 mil. eura.

Dobre igre mladog Hajdukova reprezentativca u utakmica play-offa za Europsku ligu nisu prošle nezapaženo, posebice nakon onoga što je prikazao u dva susreta u ogledu sa Evertonom.

Poslije splitskog sraza Englezi su iskazali želju da Vlašića do kraja prijelaznog roka dovedu na Goodison Park.

Prošle godine Stock City ponudio je Hajduku 8 mil. eura, Hajduk je tražio više novaca.

Nije tajna da su Splićani spremni pustiti svojeg ponajboljeg igrača za iznos koji neće biti manji od 10 mil. eura.

Navodno su čelnici Evertona ponudili 10 mil. eura i bonuse koji dižu cijenu na 12 – 13 mil. eura. Hajduk želi prodati Vlašića, jer mu iduće ljeto ističe ugovor.

Međutim, Hajduk u naravi ne bi zaradio cijeli iznos transfera, jer se iznos iznad 3 mil. eura dijeli između kluba i igrača. Hajduku bi pripalo 6,5, a Vlašiću 3,5 mil. eura.

Najveći transfer na Poljudu dosada je ostvario Nikola Kalinić, kada je u ljeto 2009. godine otišao u Blackburn Roverse za 7,5 mil. eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.