NIKOLA VLAŠIĆ & ANDRIJA BALIĆ

Poražavajuća statistika zbog trenerskog promišljanja

Srijeda, 11. studenog 2015. 22:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Od 22 utakmice koje je počeo igrati, Balić je čak 19 puta izašao prije kraja susreta


Nikola Vlašić i Andrija Balić za sada su još uvijek Hajdukovi i hrvatski nebrušeni nogometni dragulji. U tome se slaže struka, navijači, novinari... Vlašić je 18. listopada proslavio 18. rođendan, dok je Balić punoljetan postao 11. kolovoza.

Nema sumnje da je pred njima izgledna budućnost. Međutim, podaci o njihovom učinku u dosadašnjem tijeku sezone pomalo su zabrinjavajući. Koliko god obojica žele jednog dana zaigrati u najvećim europskim klubovima statistika je neumoljiva.

Vlašić je do sada postigao 2 gola, jedan u prvenstvu i jedan u Europskog ligi, imao je 2 asistencije, a na travnjaku je proveo 2.043 minute (22 utakmice). Trener Damir Burić ima čudnu viziju igre bijelih, momčad mu igra bez klasičnog pravog napadača budući da je Ohandza više na liječničkom tretmanu nego na terenu. U vrhu napada igra Vlašić, koji ima vrlo skromni učinak.

Statistika Andrije Balića je još više poražavajuća. Od ukupno 22 utakmica koje je počeo igrati od prve minute, čak 19 puta napuštao je travnjak prije kraja susreta. Trener Burić najčešće ga koristi na poziciji zadnjeg veznog igrača što nije njegova prirodna pozicija, njegova je prirodna pozicija iza napadača.

Svojim čudnim promišljanjima Burić šteti prije svega igraćima, a onda klubu. Ovakvom se filozofijom igre uništavaju Hajdukovi dragulji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.