Navijači Hajduka praktično smijenili Ivana Kosa, Stipe Pletikosa kandidat za novog čelnika kluba

Subota, 21. travnja 2018. 09:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Navodno su se članovi NO-a telefonski sve dogovorili, sjednicu na kojoj će se očitovati o  Kosovoj smjeni najavili su za nedjelju, poslije utakmice protiv  Dinama

Stipe Pletikosa
Stipe Pletikosa

Samo nekoliko sati prije početka prvenstvenog dvoboja između Hajduka i Cibalie, koji je u srijedu navečer odigran na Poljudu, priopćenjem se oglasila Torcida koja je poručila da Ivan Kos ne može više biti predsjednik Hajduka.

 U svojem priopćenju za javnost Kosu spočitavaju da su pojedinci iz kluba po njegovom nalogu vodili na ručak i častili suce  koji su dio tima Davora Šukera s kojim Hajduk već godinama vodi za sada bezuspješni rat.

 Navodno se previše ogriješio o pitanje etičkog kodeksa narodnog kluba što je strašno uvrijedilo  Torcidu koja s Kosom ionako  nema dobru ili bolje nikakvu komunikaciju od utakmice i poraza od Rudeša u završnici jesenjskog dijela.

 Već tada su zatražili odlazak Kosa i sportskog direktora Marija Branca.

Istina, Kos je stavio svojoj mandat na raspolaganje NO-u,  članovi najvišeg tijela ostavku su odbili, sada nemaju mogućnost za uzmak.

Navodno su se članovi NO-a telefonski sve dogovorili, sjednicu na kojoj će se očitovati o  Kosov smjeni najavili su za nedjelju, poslije utakmice protiv  Dinama.

Telefonski su navodn dogovorili smjenu Kosa  i odlazak sportskog direktora Branca, te ljudi koje je on doveo sa sobom kada je izabran za prvog čovjeka kluba.

Ponovno se aktualizirala ćakula  oko možebitnog novog predsjednika kluba.

Mnogi bi na čelo kluba htjeli vidjeti jednu od Hajdukovih legendi Stpu Pletkosu, koji je navodno zainteresiran za ulazak u Hajduk.

 Pletikosa je osoba koja ima igračku i osobnu karizmu, "dite" je kluba i njegov izbor bila bi dobra odluka, posebice što mnogi navijači stalno ponavljaju da Hajduk treba voditi čovjek koji je rođen u Splitu.

 Svakako da u priču oko možebitne smjene Kosa i izbora novog predsjednika  mora biti uključen gradonačelnik Andro Krstulović-Opara.

Grad Split većinski je vlasnik Hajduka, ima više od 67 posto dionica kluba.

Treba spomenuti da će Kos napustiti  klub uz bogatu opremninu ako bude smijenjen, spominje se cifra od cca 200.000  eura.

Priopćenje Torcide za članove Nadzornog odbora je "Sveto pismo" koje trebaju ispoštovati.

Kos uskoro leti, Plete slijeće na Poljud?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.