Navijači Hajduka podržavaju osječki kadar, Ivan Kos došao nakon Marijane Bošnjak

Srijeda, 18. svibnja 2016. 16:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Sjednici NO-a na početku bili su nazočni Marasović, Šalinović, Krnić sa jedne strane te Kosor i Mamić za koje se znalo da neće podržati Kosa. Marinov je morao krenuti iz Zagreba...


Novi predsjednik Hajduka je Osječanin Ivan Kos, koji je na toj dužnosti naslijedio svoju sugrađanku Marijanu Bošnjak, privremenu predsjednicu Hajduka. U utorak je Ivan Kos dobio je povjerenje krnjeg Nadzornog odbora kluba da u naredne tri godine bude čelni čovjek kluba. I on je ušao u klupsku povijest prvom izjavom iznio na predstavljanju medijima:

- Nisam navijač uopće,  živim Hajduk već 20 dana i to je moj poziv, kazao je Kos.

Hajduk je prvi puta u svojoj povijesti dobio predsjednika koji nije navijač bijelih!

Kos je izabran sa 4 glasa za, dok su dva člana Nadzornog odbora, Kosor i Mamić, bili suzdržani. Za  Kosa ruku su podigli Marasović, Šalinović, Krnić i Martinov.
Znakovita je izjava Kosora, koji je tražio poništenje natječaja:

- Nisam mogao podržati Kosa za predsjednika, jer on nije dio Hajdukove obitelji !

Bit će zanimljivo vidjeti,  čuti kako će narednih dana reagirati Torcida , a posebice Udruga naš Hajduk .

 Izbor Ivana Kosa bilo je "čisto silovanje" četvorice članova  NO-a. Naime, u trenutku kada je počela sjednica nisu imali dovoljan broj ruku, Marinov i Guste su najavili da zbog obveza ne mogu doći na sastanak. Sjednici su na početku bili nazočni Marasović, Šalinović, Krnić sa jedne strane te Kosor i Mamić za koje se znalo da neće podržati Kosa.

 Marinov je dobio nalog da mora iz Zagreba doći u Split. Krenuo je negdje oko 13,15 sati na Poljud je stigao oko 16.30 sati, čime su se skupile četiri ruke za  Kosov izbor.

Prava je istina da Kos nije bio prvi izbor, no kada su članovi Nadzornog odbora uvidjeli da nemaju  kandidata, u utorak ujutro nazvali su Ivana Kosa koji je krenuo iz Osijeka za Split. Da nisu izabrali novog predsjednika, članovi Nadzornog odbora morali bi podnijeti ostavku, dogodila bi se kriza rukovođenja. Jedini koji bi ostao u klubu bio bi trener Damir Burić.

Prema kurikulumu Ivan Kos, suvlasnik i član NO tvrtke Dimnka d.o.o iz Osijeka, bio je predsjednik Uprave OTL-a d.o.o, te je bio savjetnik predsjednka Uprave OPEKE Osijek. Diplomirani je ekonomist. Igrao je nogomet u Osijeku i za mladu reprezentaciju Hrvatske za koju su tada nastupali bivši hajdukovci Srna i Carević.

Ne bi bilo korektno odmah nakon izbora kazati da Kos  nije osoba koja može napraviti iskorak u radu i funkcioniranju kluba zbog čega je smijenjen Brbić.

Indikativno je da Kos ima podršku udruge Naš Hajduk, koja se oglasila u srijedu:

- Čestitamo novom predsjedniku na izboru i tome što je uvjerio Nadzorni odbor da je on taj koji će sukladno Zakonu o trgovačkim društvima i Statutu najbolje voditi Hajduk. Želimo mu puno sreće u radu i da našim članovima to isto dokaže rezultatima na katu, a posljedično i na terenu. Očekujemo da nastavi tamo gdje je njegov prethodnik stao, što je Nadzorni odbor i obećao prilikom njegove smjene. Očekujemo i financijsku stabilizaciju, čiji je preduvjet reorganizacija radne zajednice, iskorak u stručnom, rezultatskom i financijskom smislu. I konačno, unaprjeđenje suradnje između Udruge i kluba koja će rezultirati daljnjim povećanjem broja članova što će, naravno, biti puno lakše ako se situacija poboljša u svim navedenim segmentima, izjavio je  Josip Tadinac.

U samo 39 dana na Poljudu su se dogodila dva povijesna trenutka! Uz očiglednu podršku navijača prvo je Osječanka Marijana Bošnjak izabrana za  privremenu predsjednicu, a onda je Osječanin Ivan Kos izabran za novog predsjednika Hajduka.

 To se samo može dogoditi u Hajduku!