STRANCI UPITNE KVALITETE

Hajdukova momčad pretvara se u legiju stranaca

Petak, 05. veljače 2016. 10:53 Napisao/la  Ivan Jelić

Od "naše dice" samo dvojica (Kalinić, Vlašić) igrača nalaze se u početnoj postavi


Na službenoj stranici Hajduka objavljena je vijest da je početkom veljače više od 15.000 članova platilo članarinu za ovu godinu. Optimisti očekuju do bi se ta brojka mogla popeti na 25-30 tisuća članova. Svaka čast! Još jednom su navijači iskazali koliko vole svoj klub, brojka je to kojom se ne mogu pohvaliti niti puno bogatiji europski klubovi.

Međutim, čini se da će tako brojno članstvo godinama čekati da se Hajduk vrati na staze uspjeha i ponovo počne osvajati trofeje. Čelnici kluba, posebice u posljednje vrijeme, stalno ponavljaju istu misao:

- Hajduk će se ubuduće oslanjati na svoju "dicu", na mlade igrače iz omladinskog pogona!

Toj mantri priključio se trener Damir Burić. Nakon poraza (2:4) u pripremnoj utakmici od Ferencvarosa u Turskoj, navijači kojima nije bilo teško potegnuti do Turske da bi gledali svoje ljubimce, iskazali su nezadovoljstvom prikazanom igrom. Trener Hajduka odlučno im je poručio:

- Ne dirajte mi dicu!

Stvarnost je malo drugačija! Poljud su do sada napustili Maglica, Caktaš, Balić i Milović, možda će još netko otići. U postojećem igračkom kadru trener Burić na raspolaganju ima vrlo malo svoje "dice".

Poigrali smo se uloge trenera Burića pred prvu proljetnu utakmicu, koju Hajduk igra 13. veljače na svoj 105. rođendan, kada na Poljudu stiže Slaven Belupa. Početna jedanaestorica bi mogla izgledati ovako uz napomenu da su upitni nastupi Vlašića i Veleza:

Kalinić (omladinska škola Hajduka), Velazguez (Argentina), Nižić (Zmaj, Makarska, stigao iz Belgije), Bilyi (Ukrajina), Juranović (Dubrava),      Milić (kao junior stigao iz Osijeka), Jefferson (Brazil), Sušić (Belgija), Vlašić (omladinska škola Hajduka),  Arteaga (Argentinac), Velez (Venezuela)
  
Na klupi za pričuve mogli bi biti vratari  Grbić (omladinska škola Hajduka)  ili  Stipica (omladinska škola Hajduka),   Maloku (Rijeka),    Bencun (Neretva, Metković),     Tudor (mlada momčad Panathinaikosa),    J. Bašić (omladinska škola Hajduka),    Radčenko (Ukrajina),   Pejić (Radnik Sesvete), Roguljić (Red Bull Salzburg),   Prskalo (Dinamo Zagreb),   Mastelić (Junak Sinj),   T. Bašić (Zagreb).   Ohandza (Kamerun) je ozlijeđen.

Kada se pogleda mogući sastav u prvoj utakmici protiv Slaven Belupa, od "naše dice" samo dvojica (Kalinić, Vlašić) igrača nalaze se u početnoj postavi. Petorica igrača u zapisniku ponikli su u omladinskoj školi Hajduka, što znači da se bijela momčad polako pretvara u legiju stranih igrača, koji nemaju kvalitetu da bi se borili za trofeje.

Budući da uprava prodaje koga god može da bi financijski ojačala klub, prvi na redu za prodaju su upravo Kalinić i Vlašić za koje ima najviše interesa.

Uskoro će sva "naša dica" igrati negdje drugdje...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.