Nadzorni odbor Hajduka u nedjelju odlučuje o sudbini Brbića, Vučevića i Burića

Petak, 18. ožujka 2016. 17:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Povrh svega članovi Nadzornog odbora trebaju dokazati da ne rade pod pritiskom udruge Naš Hajduk, koja im je ukazala povjerenje


Prije najvećeg hrvatskog derbija sraza Hajduka i Dinama, koji već godinama ne zaslužuje da taj epitet, sastat će se članovi Nadzornog odbora Hajduka. Početak sjednice zakazan je za 9 sati, utakmica počinje u 15 sati.

Na dnevnom redu "nadzornici" imaju mnogo tema, no jedino je bitna rasprava oko krize igara i rezultata momčadi trenera Damira Burića. Od početka proljetnog dijela momčad se nalazi u dubokoj krizi, koja se manifestirala u jesenskom dijelu u blažem obliku. Rezultati su "pokrivali" slabosti splitske ekipe.

Prva polufinalna utakmica Kupa Hrvatske i poraz od Dinama na poljudskoj ljepotici, u potpunosti je razotkrila sve slabosti igračkog kadra bijelih. Samo zahvaljujući obranama vratara Lovre Kalinića domaćini su primili samo dva gola.

Članovi Nadzornog odbora trebali bi donijeti odluku kome povjeriti slaganje i treniranje momčadi. Neposredno pred sastanak Nadzornog odbora sportski direktor Goran Vučević stavio je svoj mandat na raspolaganje.

Vučević je kreator sportske politike kluba. Nažalost, u protekle dvije godine Poljud je bio nalik autobusnom terminalu. Igrači su dolazili i odlazili bez "voznog reda". Oni koji su dovedeni nisu niti "P" od pojačanja. Iz Ukrajine su ljetos stigli Billyi i Radčenko, prvi još nešto i igra, drugog nema niti na klupi za pričuve.

Posebna priča bio je dolazak "Mile viskija", kao što su navijači od milja zvali svog ljubimca Artema Milevskog. Prije njega bijeli dres kratko su nosili Bukva, Iluridze, Kurbanov, Gotal...

U ljetnom prijelaznom roku Vučević je doveo Jeffersona, Velazqueza, Ohandzu, Roguljića, Milića, iz B momčadi prvoj momčadi su priključeni Tudor, Juranović, Pejić.

Tijekom zimskog prijelaznog roka sportski direktor doveo je Veleza i Arteagu. Od njih nikakve koristi! Velez ne može izdržati intenzitet treninga, Arteaga je navodno ozlijeđen iako je istina da ne želi sjediti na klupi za pričuve, niti je želio iz Palerma doći na posudbu u Hajduk. Nije istina da ti igrači klub ništa ne koštaju, previše su plaćeni za neigranje.

Usput da spomenemo da je Ohandza posljednji puta zaigrao 19. rujna 2015. godine upravo protiv Dinama u Splitu.

Predsjednik Brbić po hijerarhiji je najodgovorniji među operativcima. Istina, umnogome je uspio srediti financije iako će klubu trebati još vremena da financijski stane na svoje noge. Zaposlenici i nadalje primaju "minimalac", Gradu Splitu se na ime kredita duguje cca. 20 milijuna kuna. Nije nevažna činjenica da je Brbić drugi mandat za vođenje kluba dobio preglasavanjem, 5 članova je bilo za njega, 4 protiv. To nije dobro.

Trenera Damira Burić nitko ne dira iako tvrdoglavo gura svoju filozofiju igre bez pravog napadača. Kada su stigli Velez i Arteaga izjavio je da su dobili prava pojačanja. Da je drugačije kazao ne bi više bio trener bijelih iako je i ovako na izlaznim vratima.

Od rezultatskog neuspjeha ne može se amnestirati ni Nadzorni odbor, koji odlučuje o tome tko će biti predsjednik, sportski direktor, trener, koje igrače treba prodati, a koje dovesti.

Članovi Nadzornog odbora u nedjelju trebaju izaći u javnost s konkretnim odlukama. Trolist koji trenutno vodi klub, Brbić - Vučević - Burić, teško može dobiti njihovo povjerenje!

Povrh svega članovi Nadzornog odbora trebaju dokazati da ne rade pod pritiskom udruge Naš Hajduk, koja im je ukazala povjerenje. Udruga Naš Hajduk zabranila je najvećem pojedinačnom dioničaru Tomislavu Mamiću da u Nadzorni odbor postavi svog trećeg člana i što je još tragičnije, zabranili su mu da postane većinski vlasnik kluba.

Najave predsjednika Nadzornog odora Ljube Pavasovića-Viskovića da će Hajduk na ljeto dovesti 3, 4 prava pojačanja nemaju baš jakog uporišta. Zoran Mamić, član istog tijela čiji je otac Tomislav vlasnik trgovačkog lanca Tommy, najjače trgovačke tvrtke u Dalmacije, prije neki dan je kazao da će klub dovesti pojačanja uz uvjet da uspiju prodati Kalinića, Sušića i Milića.

Dakle, Hajduk opet prodaje najbolje igrače isto kao što su zimus prodani Balić, Caktaš i Milić.

U takvom ozračju članovi Nadzornog odbora nemaju pravo donijeti pogrešne odluke. U nedjelju se slavi Cvjetnica, u crkvama se blagoslivljaju masline koju su znak mira. Tjedna dana kasnije obilježava se Uskrs, najveći kršćanski blagdan.

Kada će Hajduk uskrsnuti?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.