Mislav Karoglan: Neće prvenstvo biti odlučeno nakon derbija, ali nama su tri boda imperativ

Petak, 29. ožujka 2024. 11:47 Napisao/la  TB
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Nakon reprezentativne stanke pred Hajdukom je novi ispit, u 28. kolu SuperSport HNL-a 'bijeli' u subotu (19.30 sati) na Poljudu dočekuju Dinamo.

- Uvijek je dobro otići na izlet tamo gdje je sve počelo. Ovo je bilo na inicijativu igrača i Uprave. Vjerujem da će nam to biti poticaj, da budemo pravi i pobijedimo - rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim dodao:

- Svi mogu i moraju. Svi su u konkurenciji. Najbitnije je sutra. Nama realno igraju samo tri boda. Postoji plan, nije to izaći s 12 napadača, ali plan je biti agresivan od prve minute. Treba pameti, i plan A, B i C. Neće prvenstvo biti definirano nakon derbija. Budite uvjereni da će se gubiti bodovi, ali za nas su tri boda imperativ. 

U kakvom ste okruženju pripremali derbi, pričalo se i vašoj smjeni?

- Vodio sam klub 31 utakmicu, izgubio sam dvije i uvijek kažem dvije previše. Stavio sam plan za sebe i igrače. Ovo je posao za hrabre i one koji to mogu. Nadam se da ću ostati na dva poraza.

Ako bude penal, tko će ga šutirati? I jeste li pričali s Livajom o penalu protiv Lokomotive?

- Nisam pričao. Pucao je stotinu, promašio nekoliko. Ništa posebno. Pucat će opet.  

Tko je najopasniji igrač Dinama, je li to Petković?

- Kvalitetan igrač, ali ima ih još. Fokus je na nama, ključ smo samo mi, razmišljamo samo o nama. U ovo vrijeme bi oni bježali sedam-osam bodova. I na njima je pritisak. Dvije momčadi koje moraju pobijediti. Samo jedna momčad će biti sretna.

Što bi moglo odlučiti?

- Derbiji su često tvrdi, ali ovaj put je kontekst nešto drugačiji. Imamo dvije momčadi kojima su tri boda imperativ. Očekujem nešto drugačiji derbi. 

Hoće li za Dinamo igrati Baturina?

- Nemam informacija. Obično protiv Hajduka svi igraju. 

Kako vi kao vjernik gledate o igranju na Veliku subotu?

- Ne kreiramo mi to. Kao vjernik nosim Boga u sebi. Bog je na prvom mjestu, a Hajduk je jako visoko. 

Lučić ili Kalinić?

- Zna se da imamo dva kvalitetna vratara. Ništa o sastavu neću danas.

U kakvom je stanju Uremović?

- Možda neće moći, vidjet ćemo. 

Hoćete li dati posebne upute igračima s obzirom da će suditi strani suci?

- Ništa specijalno. Napravit ćemo skauting suca, vidjeti kakve su to navike. Vjerujem da čovjek zna svoj posao. U zadnje vrijeme su derbiji bili kvalitetno odsuđeni. 

Razmišlja li se o kupu?

- Srijeda je daleko. Postoji samo Velika subota. Nitko ne razmišlja o kupu.

U kakvom su stanju reprezentativci?

- Super, reprezentativci su došli svi zdravi, to je najbitnije. 

U kakvom je stanju Ivan Perišić?

- Ivan je s nama, trenira. Uključio se u momčadske treninge. Odluku ćemo donijeti kada bude optimalnije za sve nas. Hoće li to biti sutra ili neki drugi put, vidjet ćemo. 

Je li pun stadion i presing?

- Nije presing, to je veliki poticaj igračima. Atmosfera koja će te nositi. Kakav presing, on je kada nema nikoga na tribinama.

Koja je poruka navijačima?

- Bezuvjetna podrška igračima, sve druge račune plaćam ja. Da budu uz momke 90+ minuta. Ovo je situacija koju smo čekali dugo godina. Znam da će to i ovaj put biti na vrhunskom nivou - zaključio je Karoglan.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.