UPROPAŠTENA SEZONA

Marijana Pušnika davno je trebalo smijeniti

Četvrtak, 01. prosinca 2016. 19:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Najveći krivac za ovakvu situaciju je udruga Naš Hajduk


 Vijest da Marijan Pušnik nije više trener Hajduka nije  iznenađenje.

 Naime, nakon ispadanja od gradskog susjeda  Splita u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, sportski direktor, Portugalac Mario Branco, prvo je obznanio da su klub i Pušnik dogovorili sporazumni raskid ugovora, a onda je stavio svoj mandat na raspolaganje.
 
  Pušnik je  dugo vremena "visio" na klupi bijelih. Čekao se prvi veći kiks, koji se dogodio u srazu sa crvenima iz Parka mladeži, da mu se otkaže  suradnja. Znao je  Pušnik prije dvadesetak dana da neće dugo biti trener, čekao se samo pogodan trenutak.
 
  Navodno su čelnici kluba već dogovorili suradnju sa novim trenerom, koji sigurno neće biti iz Splita. Momčad će u subotu u Koprivnici u dvoboju sa Slaveniom Belupom voditi dvojac Marko Lozo – Vik Lalić, a najviše izgleda da postane novi trener Hajduka ima upravo  strateg Slavena Belupa Željko Kopić.

  Čelnici kluba pogriješli su što Pušnika nisu smjenili nakon što je Hajduk u play-offu Europske lige ispao od Maccabija.
 
  Prije toga u prvenstvenim dvobojima bijeli su na Poljudu poraženi od Dinama (0:4) i Rijeke (2:4). Već tada je prvenstvena utrka bila zaključena, Hajduk je spas tražio u Kupu. Nakon ispadanja iz Kupa više nije važno tko je trener, jer je sezona izgubljena.
 
  Pušnik je najveći krivac, ali ništa manji krivci nisu predsjednik kluba Ivan Kos, sporstki direktor Mario Branco, članovi NO-a, a najveći krivac za ovakvu situaciju je udruga Naš Hajduk.
 
  Bez  suglasnosti udruge navijača na Poljudu se ne može donijeti niti jedna odluka.  Navijači  vode klub u propast.

  Kako smo nesluženo saznali predsjednik kluba Ivan Kos navodno je najbližim suradnicima najavio mogućnost odlaska sa svoje funkcije.
 
  Čini nam se da se Hajduk urušava kao kula od karata i da bi smjena Pušnika mogla izazvati domino–efekt.
 
  Kada smo sada bivšeg trenera Pušnika nakon ispadanja od Maccabija upitali da li će porazgovarati sa predsjednikom Kosom o svom daljnem ostanku na klupi bijelih, odgovorio nam je da je to "glupo pitanje".
 
  Uzvratili smo mu da nema glupog pitanja već samo glupog odgovora.
 
  Ispostavilo se da su najveću glupost napravili čelnici kluba, koji su Pušnika pustili da do kraja upropasti sezonu već u studenom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.