Marijana Bošnjak: Nisam se prijavila na natječaj za predsjednicu Hajduka!

Petak, 06. svibnja 2016. 11:09 Napisao/la  Ivan Jelić

 Iskreno da vam kažem, o tome niti ne razmišljam. Sa svoje dvije suradnice, Martinom Mikrot i Mirtom Matešić, radim ono zašto sam dovedena, kaže v. d. predsjednica Hajduka


Kako smo neslužbeno saznali, na natječaj za predsjednika Uprave Hajduka stiglo je 19 molbi. Nadzorni odbor sačekat će još dan, dva. Rok za podnošenje kandidature bio je 2. svibnja u 24 sati. Možda je netko od zainteresiranih svoju molbu poslao preporučenim pismom u posljednji čas.

Marijana Bošnjak, privremena predsjednica Hajduka, prva u 105-godišnjoj klupskoj povijesti, nije poslala svoju molbu za natječaj:

- Ne, nisam se kandidirala za mjesto predsjednikace Hajduka. Ne bi to bilo korektno prema tvrtkama za koje radim. Svakom je čast, ali velika obveza biti na čelu kluba kakav je Hajduk, kaže Bošnjak.

Može li vas Nadzorni odbor ipak izabrati za predsjednicu kluba?

- Novi predsjednik kluba bira se javnim natječajem tako da Nadzorni odbor nema tu mogućnost. Iskreno da vam kažem, o tome niti ne razmišljam. Sa svoje dvije suradnice, Martinom Mikrot i Mirtom Matešić, radim ono zašto sam dovedena. Želim što bolje i kvalitetnije odraditi posao kako bi novoizabrani predsjednik imao što bolji i kvalitetniji uvid u stanju kluba, ponuditi mu smjernice kako bi Hajduk u budućnosti treba funkcionirati. Imamo uistinu puno posla. Na stadion dolazimo između 8 i 9 sati, Poljud napuštamo između 21 i 22 sata... Za pravu dubinsku analizu potrebno je između 60 do 90 dana, a mi to trebamo odraditi za 45 dana. Možete onda zamisliti kakva nas zadaća čeka, govori Bošnjakova.

Zar nemate slobodnog vremena ni za razgledavanje Splita?

- Sa terase Poljuda vidi se da je Split lijep grad! Jedini mi je cilj da pokušam pridonijeti boljitku kluba, jer sam se u ovom kratkom periodu uvjerila koliko navijači vole Hajduk.

U četvrtak ste riješili problem na relaciji Društva prijatelja Hajduka – Udruga naš Hajduk, koja je tražila da se članarine uplaćuju na njihov račun?

- Točno se zna koja su prava i obveze svakog člana Hajduka. Samo sam sve stavila na papir...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.