Marijan Pušnik već bi bio bivši trener da je Hajduk ispao iz Europske lige

Nedjelja, 24. srpnja 2016. 00:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Može trener Marijan Pušnik zabavljati novinare i navijače svojim izjavama, ali treba nešto učiniti i na terenu da bi pokazao više nego njegovi prethodnici


Pobjeda nad rumunjskim predstavnikom CSMS Iasi i plasman u treće pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu nije sakrila slabosti momčadi Hajduka. Naprotiv, samo ih je još više razotkrila.

Krenimo redom, stoperski dvojac Nižić - Ćosić najslabija je karika momčadi, posebice Ćosić koji je bio veća opasnost od gostujućih napadača.

Priliku bio trebao dobiti Šimić iako ni on nema kvalitetu za Hajduk. Lijevi bek Milić, koji je prošle godine stigao kao veliko pojačanje, pretvorio se u veliko razočarenje. Navijači su ga uzeli na zub, već na predstavljanju su mu počeli zviždati.

Posebna priča ja Brazilac Jefferson, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Odradi veliki dio posla u defenzivi, no svaku oduzetu loptu vrlo brzo vrati protivniku.

Trolist koji bi trebao biti nositelj igre, reprezentativni vratar Lovre Kalinić, kreator igre Sušić i Hajdukov dragulj Vlašić daleko su od te zadaće.

Kalinić nije branio protiv Iasija, jer nije spreman. Prava je istina da je razočaran odlukom trenera da mu oduzme kapetansku traku. Kalinić može imati pravo, ali je trebao braniti i pokazati da zaslužuje nositi kapetansku vrpcu.

Sušić je igrač koji je Hajduku doživio najviše nepravdi. Bivši trener Tudor ga je čak izbacio iz početne jedanaestorice, potom nije po ukusu trenera Burića, koji je prošle sezone neslavno vodi momčad. Čini da ga niti Pušnik baš ne voli.

Novoizabrani kapetan Vlašić umjesto da bude u pravom smislu kapetan, igra daleko ispod očekivanog, utopio se u sivilo. Kada cijeli stadion u 73. minuti počne zviždati, kao što je to bilo u četvrtak protiv lasija, to je prvi znak da puno toga ne štima.

Može trener Marijan Pušnik zabavljati novinare i navijače svojim izjavama, ponašati se poput pravog showmana, no treba nešto učiniti i na terenu da bi pokazao više nego njegovi prethodnici zadnjih sezona.

Da su bijeli ispali iz Europe slovenski trener trajao bi manje nego sada već bivša hrvatska vlada, već bi bio upisan u rubriku bivši...

Sportski direktor Mario Branco do sada nije pogodio niti s jednim igračem kojeg je doveo.

Kako smo neslužbeno saznali, Pušnik je od Branca zatražio da mu dovede cijeli novi vezni red te jednog napadača, jer je iskusni Futacs , stigao ozlijeđen, ima problema sa koljenom i tko zna kada će zaigrati.

Ohandza je s jednom zdravom nogom bolji od svih, ali nikada se ne zna kada (ne)će moći zaigrati.

Hajduku su već ponuđena dvojica veznih igrača, Amer Ordagić, 22-godišnji igrač Slobode iz Tuzle, te 23-godišnji Turčin Erkut Senturk, nekadašnji igrač Bešiktaša, koji je četiri godine branio boje Eskisehirspora. Odigrao je pritom 19 utakmica, zabio samo jedan gol. Trenutno je član Antalyaspora.

Već sama imena klubova u kojima igraju, otkrivaju da to nisu pojačanja.

Posljednjih godina slušamo stalno istu mantru:

- Igrat će naša dica!

Budući da od domaćih igrača u početnom sastavu igraju samo L. Kalinić i Vlašić, logično se nameće pitanje:

- Gdje su nestala naša dica?

Otjerali su je nekvalitetni stranci!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.