Marijan Pušnik, trener Hajduka: Ove sezone izgubili smo samo od Maccabija, Dinama i Rijeke

Subota, 29. listopada 2016. 14:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Osijek za mene nije iznenađenje, to sam kazao i na početku prvenstva, pa sam primao kritike, kaže Pušnik pred utakmicu protiv Osijeka

Hajduk će u nedjelju od 17 sati igrati protiv Osijeka na Poljudu susret 14. kola MaxTV 1. HNL. Evo što je kazao trener Marijan Pušnik:

 - Osijek za mene nije iznenađenje, to sam kazao i na početku prvenstva, pa sam primao kritike. Dobro su posloženi, uložili su neka sredstva. Opasni su u gostima, brzo se otvaraju u kontranapad preko Bobana, Ejupija i Peroševića. Ne vidim loše strane. Međutim, i mi smo u dobroj formi, ove godine smo izgubili tek tri utakmice, Maccabi, Dinamo i Rijeka. Očekujem otvorenu utakmicu i pobjedu. Svaka utakmica je bitna i svaka nosi tri boda, kaže Pušnik koji ima problema sa ozlijeđenim igračima:

- Ozlijeđeni su Ismajli i Ohandza, obojici je to posljedica susreta protiv Dinama. Znali smo da će to biti tri-četiri tjedna izostanka, ne bi bilo dobro da smo forsirali povratak. Zbog ozljede kakve ima Ismajli igrači bi znali izostajati po dva mjeseca. Ohandza je imao isto težu povredu koljena, a Šimića i Saida nema zbog kartona. Protiv Istre se ozlijedio Vlašić, u pitanju je trbušni zid, mora napraviti još jednu magnetsku rezonancu. Ostali su spremni, trenira se dobro, atmosfera u ekipi je dobra, nadam se da će momci dati sve od sebe protiv Osijeka.

Potom je strateg 'bijelih' nabrajao 18 igrača koji su u konkurenciji za  utakmicu. Redom su to Stipica, Kalinić, Kvesić, Juranović, Memolla, Nižić, Ćosić, Jefferson, Bašić, Savvas, Erceg, Tudor, Mastelić, Vojković, Futacs, Hamza, Maganto i Kožulj.

Na opasku da je teren u Solinu bio težak i da bi mogao ostaviti traga na njegovim igračima, Pušnik je kazao:
- Tereni su jednaki za sve ekipe, zna se kakvi su tereni u ovom dijelu godine u Hrvatskoj, to nije nikakvo opravdanje. To je nogomet, na to se pripremamo, ali travnate površine bi se mogle bolje održavati, bar da bude ravno. Ovako lopta puno skače, ne može se igrati po podu, bolje da je nabiješ nego da je izgubiš. Zbog toga trpi cijela liga i nogomet, smatra Pušnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.