Lovre Kalinić, vratar Hajduka: Totalno je nevažno što Dinamo igra protiv Juventusa

Utorak, 27. rujna 2016. 12:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Nismo smjeli dopustiti dva poraza koja bole protiv Dinama i Rijeke, ali i remi protiv Intera, kaže vratar Hajduka

Lovre Kalinić potpisao je ugovor s Hajdukom do 2021. godine, a ova suradnja kapetana 'bijelih' i kluba je svečano predstavljena na Poljudu. Prvi riječ je uzeo predsjednik Ivan Kos.

- Ovakve stvari je lagano i jednostavno odraditi, s ponosom predstavljamo produženje ugovora s jednim od najboljih vratara u povijesti Hajduka. potpisom do 2021. godine pokazujemo i prema javnosti i prema navijačima što očekujemo. Bilo je uspona i padova u Lovrinoj karijeri. Želim mu puno lijepih partija i puno trofeja u dresu Hajduka i nacionalne vrste. On je najboljim godinama, vratarski vijek traje dugo i želim mu da još dugo brani i puno trofeja donese ovdje.

Lovre Kalinić nije krio zadovoljstvo potpisom ugovora, koji je produžen do 2021. godine. Prema riječima predsjednika Kosa, u ugovoru je stavka i o fiksnoj odšteti...

- Zahvaljujem se svim ljudima u klubu, posebno predsjedniku Kosu s kojim od početka imamo odličnu suradnju. Ovim činom smo to i dokazali. Želimo nastaviti što boljim putem. Zašto bi produživao ugovor na godinu dana, u slučaju transfera, morat će dati određen novac da bi dobio moje usluge. Nisam tip koji želi otići iz Hajduka i ne dati mu ništa, a klub je meni dao sve.

Rijetko kad je klub priredio ovako svečano predstavljanje produženja ugovora...

- Počašćen sam, puno mi znači i za mene i za obitelj, znamo što je Hajduk, pogotovo za mene koji sam ovdje rođen i ovdje živim. Ima utakmica koje nosiš do kraja života, možda Dnipro, ali teško je izvući posebne utakmice. Njih nosim duboko u sebi.

Prokomentirao je i dosadašnji dio prvenstva...

- Nismo smjeli dopustiti dva poraza koja bole protiv Dinama i Rijeke, ali i remi protiv Intera. Došlo je dosta novih igrača, koji se tek moraju uklopiti. Bit ćemo bolji iz tjedna u tjedan.

Pred bijelima je derbi s Dinamom.

- Mi ćemo se pripremiti maksimalno, u derbiju ne vrijede nikakva pravila. Međutim, nemamo se čega bojati, pripremit ćemo se maksimalno.

Zagrepčani igraju na dva kolosijeka, a večeras je na rasporedu utakmica protiv Juventusa...

- Dinamo igra protiv Juventusa, to je totalno nebitno, derbi je derbi. U fokusu si uvijek maksimalno, kako oni tako i mi. S Dinamom smo prošle sezone igrali sve utakmice 'alpari', ali rezultat nije bio na našoj strani. Idemo u nadi da ćemo izvući pozitivan rezultat, dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri boda.

Stadion bi mogao biti pun...

- Nisam imao priliku istrčati na punom stadionu, ne znam kako je to na Maksimiru. Veselim se tome. Nama igračima je veći užitak kada su tribine pune. Naših navijača će biti puno, njihova podrška će nam puno značiti.

Kalinić je imao težak put do prvog vratara Hajduka i kapetanske trake, evo što je poručio mladima...

- Ima talenata, ali roditelji ne smiju prelamati svoje probleme preko djece. Neke stvari same dolaze u životu, ako si vrijedan i radiš, tvojih pet minuta će doći kad tad.

Kalinić bi trebao biti nasljednik Subašića u reprezentaciji...

- Znam svoju poziciju u reprezentaciji i sretan sam zbog toga. Znam kojim je Subašić putem išao, sve je zaslužio i to poštujem. Brani na vrhunskoj razini i sada je prvi golman i on mene vodi. Za par godina ćemo pričati o nečem drugom.

Činilo se kako je na početku nove sezone došlo do nesporazuma između Kalinića i Pušnika oko kapetanske trake...

- Došlo je do nesporazuma, izašlo je javno, a informacije nisu bile točno. Nakon Eura smo sve usuglasili, nikakvog problema nije bilo. Drugačije je kada se priča u četiri oka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.