Kao što bi Ante Mladinić rekao: Damir Burić ima lijep rukopis, ali mu je zadaća slaba!

Ponedjeljak, 25. travnja 2016. 15:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je izgubio pet najvažnijih utakmica u sezoni, a da pritom nije niti jednom zatresao mrežu protivnika


Pokojni Ante Biće Mladinić, legendarni trener Hajduka, idejni začetnik i osnivač omladinske škole bijelih iz koje su ponikli mnogi poznati igrači, bio je poznat po svojim sjajnim dosjetkama. Kada su ga jednom pitali da prokomentira rad jednog trenera, Biće je kazao:

- Ima lijep rukopis, ali mu je zadaća slaba!

Ta izreka može se preslikati na aktualnog trenera Hajduka Damira Burića. Nitko mu ne može osporiti da svoj posao ne radi maksimalno ozbiljno i savjesno onoliko koliko može i zna.

Hajdukova momčad u novoj sezoni ima glavu i rep, ali nema rezultata. Splićani su uvjerljivo treći i objektivno nemaju igračku kvalitetu za nešto više. Mnogi igrači koji su minulog ljeta dovedeni ne zaslužuju nositi bijeli dres, nemaju kvalitetu ni za ovakvu prvu hrvatsku ligu.

Od Burića se nije očekivalo da napravi čudo i osvoji titulu prvaka, ali su sve važnije utakmice ove sezone Burić i njegovi momci izgubili. Redom, ispali su od Libereca u play-offu Europske lige, kod kuće su poraženi u ogledu s Rijekom (0:3), kada su imali bod više od Rijeke i dva boda više od Dinama. U polufinalu Kupa poraženi su u obje utakmice od Dinama s ukupnih 0:6. Ukratko, Hajduk je izgubio pet najvažnijih utakmica u sezoni, a da pritom nije niti jednom zatresao mrežu protivnika.

U nedjelju u Jadranskom derbiju Hajduka je doživio novi poraz (1:2) od Rijeke, već 15 utakmica za redom ne znaju Splićani za pobjedu nad Rijekom. Zabilježili su 9 poraza i 6 neodlučnih ishoda.

U prvom dijelu dvoboja s momcima Matjaža Keka vidjeli smo napokon agresivnog Hajduka, koji igrao s klasičnim napadačem. Istina, samo s jednim napadačem (Mastelić), ali Hajduka je bio puno bolji, postigao je gol, strijelac je bio kapetan Tino-Sven Sušić.

U nastavku susreta domaćini su pali! Kek je još jednom nadmudrio Burića ulaskom Vešovića, koji je vrlo brzo zabio za poravnanje rezultata. Zatim je Matei asistirao Gavranoviću za pobjednički gol, a Hajdukov trener "zaspao" je s izmjenama.

U prvom poluvremenu vidjeli smo više nego dobar nogomet koji su prezentirali bijeli, no u nastavku kao da je na travnjak izašla druga momčad. Kao što bi Biće rekao:

- Burić ima lijep rukopis, ali mu je zadaća slaba!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.