Josip Radošević najbolje plaćeni igrač Hajduka, godišnje zarađuje čak 350.000 eura

Srijeda, 28. lipnja 2017. 08:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Mladi Franko Kovačević, dosadašnji član Rijeke,  godišnje će zaraditi  60.000 eura


Nakon što je u protekle 4 i pol godine obišao nekoliko europskih klubova nigdje nije ostavio značajni trag Josip Radošević vratio se u Hajduk.

S Poljuda je u siječnju 2013. godine otišao u Napoli, Splićani su od toga transfera inkasirali cca. 3 milijuna eura za igrača koji je odigrao samo nekih 30-tak utakmica za bijele.

Tu je proveo dvije godine da bi potom proljetnu polusezonu odigrao u dresu Rijeke, još je bio na posudbi u redovima španjolskog prvoligaša Eibara.

Prošlog ljetan raskinuo je ugovor sa Napolijem i kao slobodan igrač  potpisao je jednogodišnji ugovor sa austrijskim Red Bull Salzburgom, koji je novi prvak  i osvajač Kupa.

 Austrijanci nisu željeli sa njim produžiti ugovor i Radošević se vratio kući.

 Imao je, kao što je rekao, financijsku unosnije ponude od matičnog kluba, no procijenio je da mu se bolje vratiti kući i standarno igrati nego negdje sjediti na klupi za pričuve.

 Potpisao je četveroipolgodišnji ugovor  s Hajdukom prema kojem će, kako smo neslužbeno saznali, biti najbolje plaćeni Hajdukovac, godišnje bi trebao zarađivati cca 350.000  eura.
 
 Prvi do njega po zaradi je Mađar Marko Futacs sa godišnjom zaradom od cca 230.000 eura.
 
 Najbolje ocijenjeni igrač bijelih u minuloj sezoni,  Ante Erceg, zarađuje godišnje 120.000  eura.  Navodno traži povećanje ugovora  inače je najavio odlazak iz kluba.
 
 Trener Joan Carrillo, koji je potpisao novi jednogodišnji ugovor, ako izdrži na klupi do kraja sezone, zaradio bi cca 250.000  eura.
 
 Inače, osim Radoševića  na Poljud su za sada stigli bivši igrač Zagreba Edin Šehić, koji bi trebao biti rješenje za poziciju desnog beka, Ivan Pešić bivši igrač Splita, kluba koji je zbog neispunjenih financijskih obveza izbačen u treću nakon što je ispao u drugu ligu.

 Mladi Franko Kovačević, dosadašnji član novog prvaka i osvajača Kupa Hrvatske, navodno će mjesečno dobivati plaću od 5.000 eura, na godišnjoj razini to iznosi 60.000  eura.

 Splićani su produžili suradnju sa dvojicom dosadašnji igrača, Grkom Savvasom koji je potpisao ugovor na dvije, te Hamzom Barryjem koji je potpisao novi trogodišni ugovor.
 
 Od igrača koji nisu do sada bili poznati navijačima, na Poljud je za sada stigao Nijemac, 27-godišnji lijevi bek Andre Fomitschow, koji je prošlu sezonu odigrao 15 utakmica  u dresu nizozemskog prvoligaša Nec Nijmegena. Prema pisanju tamošnjih medija bio je najslabiji igrač momčadi.

 Hajduk se od ponedjeljka nalazi na pripremama u Sloveniji, točnije na Pohorju, bijelima bi se trebao tijekom srijede priključiti Brazilac, 25-godišnji stoper Gustavo Carbonieri dolazi na probu kao slobodan igrač.
 
 Odigrao je nekoliko utakmica za brazilskog prvoligaša Sao Paolo, nakon te kratke i neuspješne epizode dobio je čiste papire.
 
 Navodno je trener Carrillo iskazao zanimanje igračem iz Barcelone B, 23-godišnjim stopereom Borjom Lopezom.
 
U klub je stigla službena ponuda za Brazilca Jeffersona, portugalski prvoligaš Chaves ponudio je skromnih 200.000 eura na ime obeštećenja. Jeffu u ljeto 2018. godine ističe ugovor, odbio je potpisati novi i Hajduk će sve učiniti da ga proda pa makar i za 200.000 eura.

Prava prodaja i kupnja očekuje se posljednjih dana ljetnog prijelaznog roka, najbliži je odlasku Nikola Vlašić kojeg želi Bologna, ali i Nica.

Čelnici kluba ne žele ga pustiti za iznos manji od 5 milijuna eura.

Čini se da će Hajduk najviše profitirati od transfera bivših igrača, Andrijaševića, Bradarića, Eleza, N. Kalinića, Perišića...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.