NEMA BITNIH PROMJENA

Joan Carrillo nije bolji trener od Marijana Pušnika

Utorak, 21. veljače 2017. 17:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Carrillo uveo Vlašića i Ercega


Tako je to kada dođe novi trener koji (po)misli da je najpametniji na svijetu, pa promijeni sustav igre i igrače!

 Upravo je to uradio španjolski strateg na klupi Hajduka Joan Carrillo, koji je u finišu prvog dijela prvenstva preuzeo bijele nakon smjene Marijana Pušnika.
 
 Tijekom zimskih priprema Carrillo je uvježbao sustav igre 4-3-1-2, i takvom impostacijom počeo utakmicu u gradskom derbiju sa Splitom u Parku mladeži.
 
 U startu je napravio veliku (po)grešku, jer je na klupi ostavio dvojicu najvažnijih igrača u takvom načinu igre, Vlašića i Ercega.
 
 U vrhu napada postavio je Futacsa i Ohandzu, koji su više izgledali kao sidraši u vaterpolu nego kao dva ozbiljna napadača.
 
 Iza njih postavio je Tudora, koji nikada nije igrao na toj poziciji. Potpuno se izgubio!

 U prvom dijelu osim dobro izvedenog slobodnjaka Barrya, koji je domaći vratar Kukić uspio obraniti, te udraca Ohandze, bijeli nisu ništa napravili.
 
 Djelovali su kao momčad koja se prvi puta upoznala prije početka utakmice.
 
 Carrillo se "posuo pepelom" po glavi, priznao da je pogriješio već na početku drugog dijela, kada je umjesto Barrya uveo Vlašića, da bi konačnu potpisao svoju kapitulaciju uvođenjem u 63. minuti Ercega umjesto Vojkovića.

 Upravo su Vlašić i Erceg pokrenuli momčad,  nakon njihove kooprodukcije bijeli su stigli do poravnanja rezultata: prvi je odlično pronašao drugog, koji je glavom pucao i zatresao mrežu Kukića.
 
 Nije nas Carrillo ničim uvjerio da je bolji trener od Pušnika. Štoviše, čini nam se da je Slovenac bolji od Španjolca.
 
 Uostalom, od 9 mogućih bodova pod vodstvom Carrila, Hajduk je osvojio 4!
 
 Pobijedio je Cibaliju u Vinkovcima, izgubio na Poljudu od Dinama, te odigrali neodlučno sa Splitom u Parku mladeži.
 
 Osim slabog bodovnog utržka, tragikomično je bilo gledati Carrilla kako na miješavini španjolsko-engleskog jezika pokušava tijekom gradskog derbija ukazati igračima na neke pogrešne stvari.
 
 Nismo baš sigurni da su ga Juranović, Vojković, Tudor... razumijeli!  Prema prikaznom nisu!

 Dvoboj sa Splitom otkrio je da sportski direktor Mario Branco treba već sada treba razriješiti dvoboje koje to nisu.

Ne treba otkupiti ugovor Ćosića, za njega bi trebalo platiti Interu iz Zaprešića 250.000 eura do kraja ožujka, Hamzea Barrya za kojega bi trebalo platiti  500.000  eura ciparskom Apollon Limassolu, te Savvosa za kojega bi trebalo platiti Bariju 50.000 eura.

 Hajduk je definitvno pretvorio u legiju stranaca, u srazu sa Splitom od prve minute na travnjaku su bila samo dvojica igrača poniklih u klupskoj školi, vratar Dante Stipica i Frane Vojković!
 
 Još žalosnija je izjava sportskog direktora Maria Branca koji je rekao da bi za njega osobni neuspjeh bio kada bi Hajduk prvenstvenu utrku završio na četvrtoj poziciji.
 
 Što to puno mijenja na stvari ako bi Rijeka, Dinamo, Osijek bili ispred Hajduka na kraju sezone?
 
 Zar nije već neuspjeh da je Hajduk od Splita ispao u četvrtfinalu Kupa ili da Rijeka na kraju prvog dijela prvenstva pobjegla punih 15 bodova.

 O čemu to priča Branco?  Upravo je on najveći krivac za ovakav slab Hajduk, jer nije pogodio niti sa jednim igračem kojeg je doveo osim donekle se Ercegom.
 
 Za kraj smo ostavili ponašanje predsjednika Ivana Kosa nakon završetka susreta u Parku mladeži.
 
 Prema neslužbenim informacijama Kos je ušao u svlačionicu, razočaran onim što su igrači pokazali udarao je nogom u alumijske kovčege u kojima se skuplja oprema igrača.
 
 Na taj način valjda je želio iskazati svoje nezadovoljstvo igrom.
 
 Ako je to istina, Kos  je zabio auto-gol. Tako se ne ponaša predsjednik Hajduka bez obzira na konačni ishod.

 Na taj način se ne gradi autoritet u očima igrača. Kos treba znati da su igrači brzo pokvarljiva roba, prvi  će "prodati" predsjednika, sportskog direktora ili trenera za svoje interes.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.