JADRANSKI DERBI Joan Carillo: Samo pobjeda bi me zadovoljila, igrači znaju zbog čega igramo

Četvrtak, 11. svibnja 2017. 19:11 Napisao/la  I. J.

Andrijašević je jako dobar, ali ne igramo protiv Franka. Igramo protiv Rijeke. Pričati o igraču koji ne igra je gubitak vremena, rekao je Carillo

Hajduk u subotu u 17 sati gostuje na Rujevici. Nakon serije od pet pobjeda Joan Carrillo u Rijeci ima priliku produžiti niz "bijelih" i dodatno zakomplicirati borbu za titulu.

- Jasno mi je da je veliki publicitet, ovo je Jadranski derbi. Pokazali su mi s kim igramo, bit će jedna jako zanimljiva utakmica, tri boda su važna za obje momčadi. Njima su važna u utrci za prvaka, a nama da bismo došli do svoga cilja, rekao je u uvodu trener Hajduka Joan Carrillo.

Možete otkriti sastav za subotu?

- Teško, ali možete reći prijatelju da ćemo izaći sa 11 igrača koji jako poštuju Rijeku. Oni plus momci s klupe imat će želju za pobjedom. Nama je posao da vidimo protivnika, proučimo ga i nastojimo izabrati najbolje da pobijedimo. Imam dosta sreće, radim dosta promjena, a momčad dobro reagira.

Je li recept sličan kao u Maksimiru?

- Ne bi rekao, to je bila drugačija utakmica, drugačija filozofija. Igrači su različiti. U dva, tri aspekta imate pravo, moramo se dobro braniti, ali prije svega imati posjed i biti glavni. U trenutku kad izgubimo niti na terenu, to je opasno. Cilj je pobijediti utakmicu, da bismo dobili utakmicu moraš napadati i braniti se. Ako se dobro ne braniš, jako je teško pobijediti. Pripremamo se za disciplinu u obrani, ali sam rekao igračima da bi morali napadati više. Najvažnije da ritam igre bude žestok i čvrst. Budući se radi o zadnjim kolima, sve momčadi su umorne, zato moramo dati sve od sebe. Zato očekujem jaki ritam igre.

Nema Franka Andrijaševića?

- Andrijašević je jako dobar, ali ne igramo protiv Franka. Igramo protiv Rijeke. Pričati o igraču koji ne igra je gubitak vremena. Sigurno će njegov trener naći formulu da ga zamijeni. Moj problem je što igram protiv Rijeke. Da igram protiv jednog igrača bilo bi puno jednostavnije.

Protiv Rijeke ste na Poljudu odigrali jednu dobru utakmicu, ali ste remizirali?

- Jako dobro pitanje. Dobit ćete dva do tri odgovora. Protiv Rijeke smo odigrali dobro, a igrali smo neriješeno. Tu moramo biti bolji. Drugo je da fali četiri kola do kraja, Rijeka i mi idemo prema cilju. Ne priča se o ozljedama ili prijašnjim stvarima. Oni će dati sve od sebe, ali i mi. Ja očekujem utakmicu s jakim ritmom, obje momčadi žele pobjedu. Zato ja svojim igračima pokušavam objasniti da nismo ništa učinili. Rijeka je jedna u nizu. Najteže od svega je pobijediti, pobijediti, pobijediti, pobijediti i opet pobijediti. To je razlika jedne momčadi i jako dobre momčadi. Mi tražimo put prema toj jako dobroj ekipi.

Kakva je situacija u momčadi, ima li ozljeda?

- Imamo još jedan trening, za sada nema. Ima sitnih problemčića.

Savvas ili Toma Bašić?

- Zadovoljan sam sa obojicom, imam ih oboje u vidu. Vidjet ćemo, oba su mi jako draga. Oba odrađuju posao, različito, ali odrađuju. Jedan se sve više adaptira na tu poziciju, Savvas. Ako ste primijetili dosta se otkrivao protiv Istre, to je nešto što treba cijeniti, to je poboljšao. A Toma nam je dao jedan bezobrazluk, pozitivni.

Gdje je Rijeka najjača?

- To je momčad koja ima bistru napadačku igru, jako se dobro kreću naprijed. I s tim gibanjem žele otvoriti bokove kako bi uspjeli iskoristiti centaršute ili ući u prostor. To bi bilo to, druge stvari čuvam za sebe. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali na terenu. Ne samo s Osijekom, nego i s Istrom igrali smo ono što smo planirali. Ista je bila priča i sa Splitom. Dogovorili smo neke stvari, bili smo uvjereni da je to najbolje i to smo prikazali. Bodovi su isti bez obzira na protivnika, važno je napredovati.

Može li Hajduk i u gostima protiv Rijeke biti dobar kao na Poljudu?

- Obje su momčadi jako dobre. Sigurno će obje ekipe imati podršku, mi sigurno, jer nam nikad ne fale. Jedina razlika će biti što se igra na Rujevici.

Jeste li pričali s nekim o novom ugovoru?

- Idemo iz početka, ništa nije riješeno. Cilj još nismo ispunili, ja tu ne mogu ništa učiniti. To me ne zamara. Fokusiran sam na preostale četiri utakmice, raditi, raditi i napredovati.

Je li vas to brine?

- Ne, jer mi ljudi iz Hajduka ulijevaju povjerenje, to su pravila igre, ne želim gubiti vrijeme na stvari što će se dogoditi.

Stalno ponavljate riječ cilj, je li riječ o bodovima ili trećem mjestu?

- Ne mogu reći, to je tajna. Sve što mogu reći da trenutno nisam došao do cilja.

Prije Dinama ste igrače motivirali tako što ste ih odveli u hodnik, pokazali im isječke iz novina, te im rekli da će ovako jednog dana i oni biti junaci ako dobiju važnu utakmicu. Je li isti recept i za Rijeku?

- Ne ponavljam iste stvari, ako svaki dan jedeš isto, dosadi ti. Ali razmišljam o tome, ne brinite. Jako je teško biti nemotiviran za ovu utakmicu, igrači znaju za što igramo.

Koji rezultat bi Vas zadovoljio?

- Samo pobjedom bih bio zadovoljan. Reći ću zašto. Ne bi htio biti prepotentan, znam da će Rijeka napraviti sve da dobije. Ali, mi radimo da pobijedimo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.