JADRANSKI DERBI Tomislav Erceg: Rijeka je pod strašnim pritiskom, Hajduk je neopterećen

Srijeda, 10. svibnja 2017. 16:27 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je moj klub, ali želim Rijeci svu sreću da na kraju osvoje titulu prvaka, kaže Erceg

Tomislav Erceg igrao je za oba kluba, Rijeku i Hajduk, s jednim i drugim osvajao je trofeje: s Riječinima Kup Hrvatske, sa Splićanima prvenstvo i Kup države. Rado se prisjeća tih lijepih trenutaka.

- Žao mi je što sa Rijekom nisam osvojio duplu krunu, bili smo blizu, no u završnici smo ostali bez titule. Sada od svega srca želim momčadi Matjaža Keka da osvoje dvostruku krunu. To im neće biti nimalo lako. Vjerujem da poraz od Lokomotive nije ostavio veliki trag na igračima, poremetio atmosferu u svlačionici. Sada igrači trebaju pokazati karakter, riječi su Tomislava Ercega.

Hajduk je nanizao pet uzastopnih pobjeda, stručni stožer i igrači puni samopouzdanja stižu na Rujevicu.

- Igrači Rijeke nakon neočekivanog poraza od Lokomotive pod strašnim su psihološkim pritiskom. Nemaju više pravo na kiks. Nije lako igrati u takvoj atmosferi, s tom spoznajom. S druge strane Hajduk je uhvatio ritam igre i rezultata nakon dugog lutanja. Trener Carrillo, čini se, pronašao je formulu kako da mu momčad pobjeđuje, standardizirao je ekipu. Dakako da oni s puno samopouzdanja, nakon uvjerljive pobjede nad Osijekom, dočekuju Jadranski derbi. Oni nemaju imperativ pobjede, što je vrlo bitno. Očekujem neizvjesnu i kvalitetnu utakmicu, dodaje Erceg.

Trener Kek ne može računati na Andrijaševića, dok Carrillo ima kompletan igrački kadar.

- Veliki je hendikep za trenera Keka što neće moći računati na požutjelog Andrijaševića. Ne treba trošiti riječi koliko je on važan za cijelu momčad. Igra u životnoj formi, ima sjajan tajming kada se treba ubaciti iz drugog plana, smatra Tomislav Erceg.  

Što će po Vašem mišljenju odlučiti pobjednika?

- Hajduk je moj klub, ali želim Rijeci svu sreću da na kraju osvoje titulu prvaka. Mislim da su to svojim igrama i rezultatima zaslužili iako ih do kraja prvenstva čeka itekako mnogo posla, zahtjevnih utakmica. Dinamo priželjkuje da Hajduk u subotu slavi na Rujevici. Što će odlučiti pobjednika? Teško je to predvjeti mislim da bi o pobjedniku moglo odlučiti tko će biti rasploženiji za igru Ristovski i Vešović na jednoj strani, odnosno Vlašić i Erceg na drugoj strani, te kako će odigrati Gavranović i Gorgon, te Futacs i Ohandza, mišljenja je Erceg.

Velika borba vodit će se na sredini travnjaka?

- Bradarić i Mišić igraju odlično, iako su formu podigli Barry i Jefferson. Vodit će se uistinu prava bitka na sredini travnjaka. Najvažnije je da Jadranski derbi prođe u pravom nogometnom ozračju, na kraju će Erceg.