JADRANSKI DERBI Navijači Hajduka lakše bi podnijeli da prvak postane Dinamo

Utorak, 09. svibnja 2017. 20:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Uvjerljiva pobjeda nad Osijekom podigla je samopouzdanje i vjeru kod igrača, trenera Carrilla, predsjednika Kosa do nebeskih visina

Nakon visoke i uvjerljive pobjede Hajduka nad Osijekom, euforija je zahvatila navijače bijelih ne samo u Splitu i Dalmaciji, nego  diljem Lijepe naše.

Uoči subotnjeg Jadranskog derbija, ogleda vodeće Rijeke i Hajduka koji se igra na Rujevici, mnogi su uvjerena da Splićani mogu napokon prekinuti crni niz koji imaju u dvobojima sa Riječanima.

 Posljednji puta Hajduk je pobijedio Rijeku i to stadionu ispod stijena na Kantridi 21. ožujka 2012. godina rezultatom 3:0.

 Momčad je tada vodio Krasimir Balakov, koji je nakon utakmice napustio Poljud, održao je oproštajnu presicu u 3 sata ujutro po povratku u Split i preuzeo  ekipu Kaiserslauterna koju nije uspio ostaviti među bundeligašima.

Bijeli su nanizali pet uzastopnih pobjeda.

 Španjola Joan Carrillo, kojeg su mnogi već otpisali zbog slabih igara i rezultata,  poslije pet uzastopnih pobjeda slavljen je u najmanju ruku kao da je Antonio Conte, koji s Chelseajom kroči prema titulu prvaka Premiershipa.

Međutim, ti uspjesi nisu baš svih prevarili, tako je tajnik Udruge naš Hajduk na Izvanrednoj skupštini dioničara, koja je održana na dan utakmice sa Osijekom, s govornice jasno poručio:

- Nismo zadovoljni rezultatom momčadi!

Apsolutno je u pravu. Hajduk se  bori za treće mjesto što je sramota za klub takve tradicije.

Uoči Jadranskog derbija na Rujevici među igračima u svlačionici vlada sjajna atmosfera, gotovo svi odreda su uvjereni da mogu napokon nakon pet godina slaviti u tom ogledu.

Zadnji puta kada su Splićani gostovali na Rujevici susret je završio pobjedom Riječana sa 2:1.

 Hajduk je poveo golom Futacsa, da bi potom bivši Hajdukovac Elez sa dva gola donio pobjedu Rijeci.

Sa posebnom pozornošću sraz  između Rijeke i Hajduka  pratit će u Maksimiru, Dinamo se nakon neočekivanog kiksa momčadi Matjža Keka u dvoboju sa Lokomotivom vratio na pet bodova razlike.

Prvi puta će Dinamovci navijati za Hajdukovce.

 Iako  da nema navijača Hajduka koji ne "mrzi" Dinamo i posebice Zdravka Mamića, navijači Hajduka lakše bi podnijeli da prvo mjesto osvoji Dinamo nego Rijeka!

Uvjerljiva pobjeda nad Osijekom podigla je samopouzdanje i vjeru kod igrača, trenera Carrilla, predsjednika Kosa do nebeskih visina.

 Rijeka je papirnati favorit, ali Hajduk može prvenstvo učiniti još neizvjesnijim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.