JADRANSKI DERBI Marko Ćosić: Riječani su favoriti samo dok sudac ne označi početak susreta

Petak, 04. studenog 2016. 10:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Andrijašević se samo pojavi i zabije,  Rijeka i trener Kek dobili su u njemu pravo pojačanje. Nije samo on opasan, tu su još Gorgon, Gavranović, kaže Ćosić


Među igračima koji su u minulom prijelaznom roku stigli  u Hajduk nalazi se  stoper Marko Ćosić, koji je stigao iz Intera (Zaprešić).

U minuloj sezoni "Div iz predgrađa" glavnog grada bio je neugodan suparnik Rijeci. Čak tri međusobna susreta završila su rezultatom 0:0, četvrti je momčad Matjaža Keka riješila u svoju korist. Kako da Hajduk primjeni Interov recept:

- Hajduk je Hajduk, uz dužno poštovanje prema mojem bivšem klubu Interu. Mislim da imamo takvu igračku kvalitetu da se možemo ravnopravno suprostaviti Riječanima. Trebamo hrabro ući u igru, svaki od igrača koji dobije priliku treba dati svoj maksimum. Neće domaćini jurnuti od prve minute, to nije stil igre Kekove momčadi. Oni snagom, presingom cijele momčadi, ruše protivnika. Vjerujem da ćemo znati oduprijeti, smatra Ćosić.

Glavni lik o kojem svi pričaju uoči Jadranskog derbija je Franko Andrijašević, bivši Hajdukovac koji nije dobio pravu priliku na Poljudu:

- Andrijašević se samo pojavi i zabije,  Rijeka i trener Kek dobili su u njemu pravo pojačanje. Nije samo on opasan, tu su još Gorgon, Gavranović... Treba spomenuti veliki učinak Bradarića i Eleza, koji su također ponikli u Hajduku.

Što očekujete?

- Rijeka još nije poražena u prvenstvu, bio bih sretan kada bismo ih  prvi načeli. Čeka nas teška, neizvjesna utakmica. Domaćini su favoriti samo dok sudac ne označi početak susreta, nakon toga su sve opcije moguće. U prvoj utakmici ove sezone izgubili smo na Poljudu sa 2:4, imali smo vodstvo od 1:0, no nakon naših pogrešaka gosti su preokrenuli rezultat i na kraju osvojili sva tri boda.  Znam da Hajduk već 16 utakmica ne zna za pobjedu u srazu sa Riječanima, mislim da je došlo vrijeme da srušimo tu neugodnu tradiciju, zaključuje Ćosić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.