JADRANSKI DERBI Marijan Pušnik: Kek i ja smo profesionalci, ne uznemiravamo jedan drugoga pred derbi

Petak, 04. studenog 2016. 22:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Matjaž je za boravka u Rijeci promijeno 53, 54 igrača, puno je toga doveo, počistio i nadogradio. Volio bih s klubom 3-4 godine sustavno raditi, kaže Pušnik


Trener Hajduka Marijan Pušnik najavio je utakmicu protiv Rijeke:

- Na put ne idu Vlašić i Ismajli, a kartone imaju, kao što već znate, Nižić i Juranović. Za desni bok imamo dva rješenja, odlučit ću tijekom dana tko će igrati.

Uslijedilo je pitanje o desnom bočnom Rijeke Ristovskom, koji je u prošlim utakmicama zadavao najviše muke Hajduku:
 
- Ristovski nije jedina opasnost Rijeke. On najviše probija po boku, ali moramo paziti i na drugu stranu, pa ubačaje Andrijaševića prema naprijed. Razmišljamo o cijeloj ekipi, a ne samo o pojedincu.

Pušnik je upitan imaju li on i Kek u čemu jedan drugoga iznenaditi:

- Znam da trebate za široki puk nešto značajno, nekakav udarni naslov... Ne mogu ja njega iznenaditi, mogu moji igrači mene iznenaditi, a i njega. Isto tako i njegovi mene. Mi treneri smo svoje uradili, ponekad napravimo kombinaciju, taktičku zamku, ali na kraju je ipak sve na igračima. Čujemo se ponekad, ali nikad pred derbi. Čestitao mi je rođendan prije nekoliko dana, ali profesionalci smo i ne uznemiravamo jedan drugoga pred derbi. Kek je uspješan, on je hrvatski rekorder po broju dana na klupi jednog kluba u kontinuitetu i svaka mu čast na tome. Meni je to uspjelo  u Celju, volio bih da tako bude i u Hajduku. Mislim da ovih prvih 4-5 mjeseci radimo solidno,  momčad se diže. Matjaž je za boravka u Rijeci promijeno 53, 54 igrača, puno je toga doveo, počistio i nadogradio. Volio bih s klubom 3-4 godine sustavno raditi, a ako ne ja, onda da se to omogući nekome drugome. Stalne promjene neće ništa dobro donijeti Hajduku. Eto, daj Bože da to budem ja.

Na pitanje tradicije rekao je da se igrači time ne opterećuju, te da one postoje za to da se ruše. A onda se osvrnuo na to koliko je njegova momčad napredovala od ljetnih 2:4 na Poljudu...

- Mi smo zasluženo tada izgubili utakmicu. Hajduk sada puno ozbiljnija momčad, što ništa ne znači. Da bismo pobijedili u Rijeci, morat ćemo odigrati najbolje do sada.

Upitan je potom hoće li nastupiti Futacs i Said, kakvo je stanje Ohandze:

- Jedan ili dvojica će početi, a treći će sigurno ući.

Na kraju je ponudio zanimljiv odgovor na pitanje bi li bio zadovoljan bodom:

- Stara je to priča: ako kažem da ću biti zadovoljan, onda će uslijediti komentari da nisam ambiciozan ili da se bojim Rijeke. Ako kažem da ćemo uzeti tri boda, onda slijedi komentar: Puno pričaš, a ne ostvaruješ što pričaš. Ponovit ću jednom za svagda: Hajduk ide u svaku utakmicu na pobjedu. Bilo bi bahato kazati da smo favoriti u Rijeci, ali to ne znači da se kao sportaši nemamo pravo nadati. Stoga, idemo tamo na pobjedu!, zaključio je Pušnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.