JADRANSKI DERBI Hajduk nije najbolji ni u gradu, Split osvojio više bodova u nastavku sezone

Srijeda, 08. ožujka 2017. 08:48 Napisao/la  Ivan Jelić

U slučaju da Rijeka još jednom slavi u subotu u Jadranskom derbiju na Poljudu, čelnici kluba trebaju smijeniti trenera Carrilla i direktora Branca


Nakon odigrana tri kola drugog dijela prvenstva  Split, koji se bori za prvoligaški život, osvojio je 7 bodova, dok je Hajduk koji se bori za treću poziciju uknjižio je samo 4 boda od mogućnih 9 bodova.

Crveni iz Parka mladeži na startu proljetnog dijela u gradskom derbiju srazu sa Hajdukom odigrao je neodlučno (1:1), potom su ostvarili dvije vrijedne i važne pobjede slavili su istim rezultatom (1:0).

Najprije su u gostima pobijedili Slaven Belupo, te u nedjelju na svom stadionu Cibaliju izravnog konkurenta u borbi za prvoligaški ostanak.

Na drugoj strani bijeli su odigrali 1:1 sa Splitom, pobijedili na Poljudu Istru 1961 (4:0), te su u nedjelju u Gradskom vrtu doživjeli poraz od Osijeka (1:2).

Trener Splita Bruno Akrapović preuzeo je momčad tjedan dana prije početka nastavka sezone nakon odluke sada bivšeg trenera Vjekoslava Lokice da napusti klub po povratku sa priprema u Turskoj.

Nije imao vremena niti da dobro upozna igrački kadar, nije vjerujemo niti zapamtio kako se koji igrač zove.

 To što su crveni ostvarili bodovni učinak koji je malo tko  očekivao  zasluga je bivšeg stratega Lokice, tu nema nikakve dvojbe.
 
 Španjolac na klupi Hajduka, Joan Carrillo, stalno je s turskih priprema poručivao da će navijači vidjeti  bolju, kvalitetniju momčad, puno efikasniju...

 Istina, bijeli su na tri utakmice zabili 6 golova, no to im je tek bilo dovoljno za osvajanje 4 prvenstvena boda.

 U odnosu na igru koju su prikazivali za vrijeme trenerskog mandata Marijana Pušnika ne vidi se nikakav pomak.
 
 Pred ogled protiv Osijeka, Španjolac je najavio da ga zanima samo pobjeda.

 Na travnjak je poslao jedanaestoricu sa dva defenzivna veznjaka Savvasa i Jeffersona, na lijevi bok je postavio Kvesića, koji je tko zna kako i zašto doveden, na desni bok postavio je Ismajlija kojem je prirodna pozicija – stoper.

 Tudora je ostavio na klupi. Zašto? To valjda zna ili možda ne zna niti sam Carrillo.

 Čelnici kluba počeli su slagati novi dvogodišnji ugovor za Carrilla.
 
 Poslije poraza od Osijeka trebaju dobro promisliti da li će mu ga staviti na stol. Prije NE nego DA!
 
 Svaka utakmica do kraja prvenstva je za Carrilla kvalifikacijska.
 
 U slučaju da Rijeka još jednom slavi u subotu u Jadranskom derbiju na Poljudu, čelnici kluba trebaju smijeniti trenera Carrilla.
 
 Isto tako treba smijeniti sportskog direktora Portugalca Marija Branca, jer on je glavni krivac za ovakav slab Hajduk.
 
 Branco je pogriješio kada je doveo Pušnika, čini se nije pogodio niti sa Carrillom, o igračkom kadru da ne razglabamo.
 
 Niti jedan igrač koji je došao prošlog ljeta nije pojačanje,  svi odreda  samo su prinove.
 
 Na kraju se Bruno Akrapović, trener bez nekog posebnog samostalnog  iskustva,  pokazao boljim nego razvikani Španjolac Joan Carrillo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.